BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

Şırnakta PKK bombaları ele geçirildi

PKK'ya kuryelik yapan 3 kişinin yer göstermeleri sonucu yüklü miktarda patlayıcı ele geçirildi.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda yakalanan terör örgütü PKK'ya kuryelik yapan 3 kişinin yer göstermeleri sonucu A-4 plastik patlayıcılar ve bunlara bağlı bombalar ele geçirildi. Şırnak Valisi Selahattin Aparı, terör örgütü PKK'nın yurda patlayıcıları sokmak için kaçakçıları kurye olarak kullandıklarını söyledi.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Kaçakçılık Organize Şube ekipleri, terör örgütü PKK'nın patlayıcılarını Türkiye'ye taşıdıkları yönündeki istihbarat üzerine Kuzey Irak'tan Türkiye'ye giriş yapan ve kimlikleri açıklanmayan 3 kişiye Habur Gümrük Kapısı'nda gözaltına aldı.

Zanlılar sorgularında terör örgütüne ait patlayıcıları yurda soktuklarını itiraf ederken bunları sakladıkları yerleri gösterdi. Gösterilen yerlerde yapılan aramalarda, 5 meyve suyu kutusu içinde A-4 plastik patlayıcı, bu patlayıcıya bağlı olmayan düzenek halinde 2 kilo 100 gram bomba, termos içinde A-4 plastik patlayıcı ve termosa ateşleyici düzeneği bağlı olmayan 6 kilo bomba ile 5 elektrikli fünye ile 241 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Şırnak Valisi Selahattin Aparı, ele geçirilen patlayıcıların terör örgütü PKK'ya ait olduğunu belirtti. Vali Aparı, “Terör örgütü PKK, yurda patlayıcıları sokmak için özelikle kaçakçıları kurye olarak kullanıyor. Bu kez emniyet güçlerimizin başarılı çalışması sonucu terör örgütü emellerine ulaşamamışlardır” dedi. Soruşturmanın sürdüğü açıklandı..