BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.833,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şırnak a model uçak yarışması

4 günlük model uçak kursunun ardından Şırnak Şehir Stadyumun'da yapılan yarışmada dereceye giren takımlara çeşitli ödüller verildi.

Abone ol

Şırnak'ta düzenlenen model uçak yarışmasına 11 okul takımlı katıldı.

THK Proje Koordinatörü İsmail Çanak, projenin amacının çocuklara farklı bir uğraş öğretilmesi ve yardımlaşmayı öğrenmelerini sağlamak olduğunu belirterek, ''Burada polis arkadaşlarımızla çocuklarımızı bir kursa tabi tutuk. Şırnak'ta ilk defa böyle bir etkinlik düzenleniyor ve çocuklarımız ilk defa bir model uçak uçurma fırsatı yakaladılar. Başarılı olan yaklaşık 500 çocuğumuzu Ankara'da Türk Kuşu Genel Müdürlüğü'nde ağırlayacağız. THK model uçak yarışmasına 11 takım katıldı. Öğrenciler, polislerle yaptıkları model uçakları şimdi hep birlikte uçuruyorlar. Her takımda 5 çocuk ve bir polis memuru var. Bu polis memurlarımız çocukların takım arkadaşı. Yaptıkları uçakları birlikte uçuruyorlar. Model uçağı en uzağa uçuran ilk üç takıma kupa ve madalya vereceğiz. Şırnak'ta çok güzel karşılandık ve çok büyük ilgi ile karşılaştık'' dedi.


Renkli görüntülere sahne olan model uçak yarışması sonucunda birinciliği Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nün açtığı bilgisayar kursuna katılan öğrencilerin oluşturduğu ''Dilek Ağacı'' takımı kazanırken, ikinciliği İstiklal ilköğretim Okulu, üçüncülüğü ise Tümgeneral Ömer Keçecigil İlköğretim Okulu öğrencileri kazandı.
Daha sonra dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.