BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SAĞLIK

Sirke ama doğal elma sirkesi!

Ankara'da yapılan İda Bahçe Sağlıklı ve Organik Beslenme başlıklı toplantıda Diyetisyen Didem Güner doğal beslenmenin önemini ve sirke kullanmanın sağlık açısından faydalarını anlattı.

Abone ol

Ankara'nın ünlü yemek ve sağlık blog yazarları Hayriye Koz ( Anne Kaz) organizasyonu ve İda Bahçe Sponsorluğunda sağlıklı ve doğal beslenme hakkında bilgiler aldılar.

Seçkin blog yazarları İda Bahçe kurucusu Gülhan Özçelik ve Diyetisyen Didem Güner'i soru yağmuruna tuttular. 

İda Bahçe kurucusu Gülhan Özçelik sağlıklı ve doğal beslenmenin lüks olmadığını, sağlıklı beslenmenin herkesin hakkı olduğunu söylerek Çanakkale Kaz Dağları'ndaki çiftliklerinde ürettikleri ürünlerle sağlıklı ve organik yaşamın bir parçası olmak istediklerini söyledi. Kanada'ya gönderdikleri ürünler nedeniyle sık sık tebrik ve teşekkür aldıklarını söyleyen Gülhan Özçelik hedeflerinin Türkiye'de sağlıklı beslenme ve katkısız gıda anlayışının yaygınlaştırılması olduğunu ifade etti.

Diyetisyen Didem Güner ise doğal elma ve kiraz sirkesinin özelliklerini anlattı. Doğal Elma sirkesinin detoks etkili olduğu, toksinleri ve ödemi vücuttan atmak için kullanılabileceği gibi ani açlık krizlerine karşı da kullanılabileceğini ifade etti.

Yüksek karbonhidratlı yemekler yemeden önce 2 kaşık sirke!

Diyetisyen Didem Güner  yüksek karbonhidratlı yemekler yenecekse öncesinde 1 su bardağı suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi katarak içmenin tokluk hissini daha çabuk getirdiğini ve metabolizmayı hızlandırarak sindirim sisteminin daha kolay çalıştırdığını söyledi. Piyasada satılan pek çok sirkenin içmek için uygun olmadığını söyleyen Güner özellikle toksinleri atmak ve kilo vermeye yardımcı olması amacıyla içilen sirkenin doğal olması gerektiğini belirtti.

Blog yazarlarını hasat zamanı Çanakkale'ye çiftliklerine davet eden Gülhan Özçelik ida bahçe ürünlerinden hediye ederek katılımcılara teşekkür etti.