BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Sır olan fotoğrafçı bulundu!

Bu fotoğraf 1979 yılında İran'da çekildi. Pulitzer ödülüne layık görüldü ama bir sorun vardı;

Abone ol

İran’da 1979’da çekilen ve 1980 Pulitzer ödülüne layık görülen ünlü idam mangası fotoğrafının, İranlı foto muhabiri Cihangir Razmi’nin olduğu ortaya çıktı ve 27 yıl sonra kendisine resmen Pulitzer ödülü verileceği açıklandı.

Aktüalite dalında 1980 Pulitzer ödülü verilen ve 11 mahkumun idam mangası tarafından kurşuna dizilmesini gösteren fotoğrafı kimin çektiği uzun zaman gizli kalmıştı. Fotoğrafı İranlı Razmi’nin çektiğiyse geçen hafta sonu Wall Street Journal tarafından ortaya çıkarıldı.

Ağustos 1979’da bir İran gazetesinde yayımlanan fotoğrafın sahibi Razmi’nin, güvenlik gerekçesiyle adını gizli tutmayı seçtiği belirtiliyor.

Pulitzer Komitesinden Sig Gissler, "O dönemde ilk kez adı açıklanmayan biri tarafından çekilen bir fotoğrafa ödül vermiş ve günün birinde kimin çektiğinin ortaya çıkmasını umut etmiştik" dedi. Gissler, bunca yıl sonra ünlü fotoğrafı çeken kişinin kimliğinin ortaya çıkmasına sevindiklerini söyledi.

Cihangir Razmi, sertifikasını ve 10 bin dolarlık para ödülünü mayıs 2007’de yeni Pulitzer ödülü sahipleriyle birlikte alacak.