BIST 9.916
DOLAR 35,04
EURO 36,35
ALTIN 2.922,62
HABER /  SAĞLIK

Sinir otu nedir? Sinir otunun hiç bilmediğiniz faydaları

Damar otu, yara otu, çıban otu ve pişik otun olarak da bilinen sinir otunun birbirinden farklı faydaları mevcuttur.

Abone ol

Halk arasında sinir otu genellikle mide ağrılarına ve kuru öksürük gibi rahatsızlıklar sırasında tüketilir. Bu ot, kozmetik ve dondurma endüstrisinin yanı sıra ilaç endüstrisinde de ham madde olarak kullanılır. Üst solunum yolu hastalıklarına karşı ıhlamurdan daha güçlüdür.

Alternatif tıpta sıkça kullanılan sinir otu, inflamatuar ve antibakteriyel sayesinde bağışıklık sistemini temizler. Peki sinir otunun bilmediğiniz diğer faydaları nelerdir?

sinir otu

Sinir otunun faydaları
- Çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkan apse, çıban ve dolama gibi ciddi cilt hastalıklarının doğal tedavisinde kullanılır.
- Bazı bölgelerde bu ota siğil otu denilmesinin nedeni siğil gibi cilt hasarlarına iyi gelir.
- Bağırsaklarda biriken parazitler bir süre sonra taş ve kum oluşumuna neden olur. Ayrıca gaz sancılarına neden olan bu parazitleri vücuttan atmak için de uzmanlar bu otun çayını önerir. İdrar yolu ile bu parazitleri vücuttan atar.
- Özellikle Ekim ve Şubat ayları arasında sıklıkla yaşanan üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Eylül ayından itibaren düzenli tüketildiğinde kış boyu bağışıklığı hastalıklara karışı korur. 



- Öksürük, balgam, bronşit, nefes tıkanması gibi rahatsızlıkları gidermek için de tüketilen bu otun çayı göğüsü yumuşatarak rahatsızlıklardan hasar almadan atlatılmasını destekler. 
- Son yıllarda artan rahim ve rahim kanserinde yapılan araştırmalar sonucunda iyileştirici etkisi olduğu görülmüştür. 
- Kalp hastalıklarına neden olan damar tıkanıklığını önleyerek, kan seviyesini dengeler ve ani felç, inme gibi rahatsızlıkların yaşanma riskini azaltır.
- Şeker hastalarının da rahatlıkla kullanabileceği bu ot uzman kontrolünde kullanılmalıdır. 
- Ayrıca akne ve iltihaplı sivilce tedavisinde de sinir otu ile hazırlanan suyu tonik olarak kullanabilirsiniz.
- Nasır, pişik ve böcek sokmalarında da kullanılır.