BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

Sinema tarihine ışık tutan iki film vizyonda

Hollywood altın çağının en büyük yıldızlarından birini yitirdi bu hafta. Elizabeth Taylor, güzelliği ve oyunculuğu kadar fırtınalı yaşamıyla da unutulmayacak. Ve reggae müziğinin efsane ismi Bob Marley'in ilk dönemine ışık tutan film gösterime girdi.

Abone ol

Sinemanın altın çağlarından, Hollywood'da onyıllarca göz kamaştırmış bir yıldız daha kaydı.

Yarım yüzyıldan fazla Amerikan sinemasında, günümüzde benzeri pek kalmamış bir yıldızlık saltanatı sürmüş olan Elizabeth Taylor, 79 yaşında konjestiv kalp yetmezliğinden öldü.

Daha ergenlik yaşlarındayken sinemada ünlenen ve yarım yüzyılı aşan oyunculuğu boyunca 50'yi aşkın filmde rol alan Taylor, beyaz perdede canlandırdığı kadınlar kadar, kendi yaşamındaki fırtınalar, travmalar, dramlar ve tabii 8 kez evlenip boşanmasıyla da gündemden ve manşetlerden düşmedi yıllar boyu.

Bu haftaki Sanat-Kültür söyleşimizde Elizabeth Taylor'ın filmlerini ve skandallarla dolu yaşamını anımsıyoruz bir kez daha...

Ve sinemadan müziğe, bir diğer efsanevi isim...

Jamaika'nın dünyaya kazandırdığı reggae müziğinin simge isimleri Bob Marley ile The Wailers grubunun ün kazanmasını belgeleyen bir film geçtiğimiz günlerde gösterime girdi.

Filmi çeken, 1973'te Bob Marley'le tanışan ve hemen ardından çekimlere girişen Jamaikalı fotoğrafçı ve oyuncu Esther Anderson'dı.

Ama Anderson'ın filmi, 30 yıl boyunca kayıplara karışmıştı.

Bob Marley'in yükselişini belgeleyen filmin öyküsünü Esther Anderson'ın kendisi anlatıyor.