BIST 10.343
DOLAR 32,65
EURO 35,10
ALTIN 2.447,49
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sinan Çetinden jüriye isyan

Sinan Çetin Altın Portakal Jürisine verdi veriştirdi. İşte o sözler...

Abone ol

Sinan Çetin, 'Yumurta' filmine en iyi film ödülü veren Altın Portakal jürisine eleştiri yağdırdı

ALTIN PORTAKAL JÜRİSİ AHLAKSIZ

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü kazanan "Yumurta" için "Bu Türk sinemasının iflasıdır. Bir entelektüel terördür" yorumunu yapan Sinan Çetin, eleştirilerine devam etti. Önceki gün TV8'de yayınlanan "Yaşamdan Dakikalar" programında konuşan ünlü yönetmen, şunları söyledi: "Yumurta adlı filme istemeden bir düşmanlık yaptım ve kendime gerçekten kızıyorum. Çünkü bir şey yapmış insanlar var karşımızda; film yapmış bir çocuk var. Ben o çocuğa karşı herhangi bir husumet beslemiyorum. Aslında ben oradaki sistemden bahsettim. Yani, 'Antalya Film Festivali denilen çok önemli bir uluslararası festivalde, seyirciye önerdiğimiz film bu mudur' demek istedim. Normalde bu insanlar, sinemaya gittiği zaman, 'Abi çok sıkıldım' diyecekleri filmi gidip orada birinci seçiyorlar
Bu festival jürilerinde şöyle bir şey hakim oluyor. Kendini yardımseverler derneği başkanı zannediyor jüri. Sanki ona demişler ki yardım edeceğin filmi seç. 'Mutluluk' kesinlikle daha iyi bir film 'Yumurta'dan. Fakat düşünce şu; 'Mutluluk'un patronu Abdullah Oğuz zengin zaten diyor. Yumurta'ya bak, sanatsal eğilim içinde. Bence o kadar ahlaksızca bir şey yapıyorlar ki, bu ahlaklı bir davranış değil. O kadar kibirli bir davranış ki bu."

Çetin, Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği, Nejat İşler ve Saadet Işıl Aksoy'un başrolde olduğu "Yumurta" için, "En iyi görüntü yönetmeni, en iyi senaryo ödülü almış. Benim hayatım görüntüyle geçti. O filmin görüntü yönetmeni ödülü almaması lazım. O filmin senaryo ödülü almaması lazım" dedi.