BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Sinan Aygün helallik istedi

Sinan Aygün 15 gün sonra ATO'da kahraman gibi karşılandı. Peki kimden helallik istedi? Neden utandı?

Abone ol

Sinan Aygün Ankara Ticaret Odası'na dönüşü muhteşem oldu.. Heyecanlı olduğu gözlenen Aygün, kürsüye çıkarken üyeler tarafından uzun süre alkışladı.

Devletten helallik istedi. Haksız yere 14 gün devletin ekmeğini yediği için devlete borçlu hissetiğini iddia etti. Aygün ayrıca ilk defa hakim karşısına çıktığı için utandığını söyledi..

İşte Aygün'ün ATO'daki konuşmasından önemli bölümler:

HİÇ DÜŞMANIM YOKMUŞ

"Bugün 15. gün. Aranızda olmak beni fazlasıyla mutlu etti. Sizlerden ayrı kaldık. Gerçekten bu ülkeye bir şeyler yaptığıma şahit oldum. Tanıdığım dostları çok daha iyi tanıdım. Hiç bir tane düşmanım yokmuş. Kimi duasıyla kimi mektubuyla kimi ziyaretiyle destek verdi. Gerçekten sizlerle kazanmayı bilmişim.

DEMOKRASİ VE HUKUKTAN YANAYIM

Demokratik düzenin ülkenin tek seçenek olduğuna inanan bir başkanım. Demokrasiden ve hukuktan hiç ayrılmadım. Mevcut yasalar çerçevesinde işleri yürüttüm.

AKLANACAĞIMDAM KUŞKUM YOK

Yargı sürecinde aydınlığa çıkaracağından mahkeme kararıyla aklanacağıma hiç kuşku duşmuyorum. Türk yargısına sonuna kadar güveniyorum. Hakimlerimizin titiz bir inceleme yapıp adil bir karar vereceğine inanıyorum. Darbecilik darbe benim lügatimde yok. Türk iş alemine zarar verdiğinin bilincinde olan bir insanım. 12 Eylül'den sonra kesintileri gördük, yaşadık. Ama yapanlara birşey olmadı

HAK ETMEDEN 14 GÜN EKMEĞİNİ YEDİM

Gerek İstanbul ve Ankara Emniyet Müdürlüğü günde 3 öğün yemek verdiler. Ayağına kadar yemek geitrdiler. Metris'te ve Kandıra'da devletimiz bize baktı. 14 gün ekmeğini yedim. Hak etmeden yedim. Devletten helallik istiyorum. Bu borcumu ödemek istiyorum. 11 yıl süre içinde kimsenin boynunu eğdirmedim. Hakkımda yalan haberden iftiradan dava açılmadı.

İLK DEFA HAKİM KARŞISINA ÇIKINCA UTANDIM

İlk defa savcı ve hakim karşısına çıktım, utandım. Yargının doğruyu bulacağına inancımı yitirmedim. Yargıya dilekçe hazırladık. Üst mahkeme bizi dün akşam serbest bıraktı. Tahliye haberini televizyondan alt yazı geçti. İnfaz koruma memurlarına söyledim. Yok böyle bir şey dediler. Bize bir şey gelmedi.

DARBECİ OLMADIM

10 dakika sonra müdüriyete çıktı geri gelip yok böyle bir şey dedi. Daha sonra gelip "gözün aydın faks geldi" dedi. Saat 19.00'da başlayan süreç 21.00'de bitti. Ben nasıl gideceğim diye merak ettim. Kafamda taksi çağırmak vardı. Dışarı çıktığında 9-10 araç beni bekliyordu. 2.5 saatteki yolu 5 saatte geldik. Hepinize teşekkür ediyorum.

Tutuksuz sanık olarak karşınızda duruyorum. Hiçbir zaman darbeci olmadım. Sonuna kadar karşı oldum. Sosyal hukuk devleti olması için elimden geleni yapacağım.