BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Şimdi de Selçuk yanıyor!

Orman yangınları ülkemizin ciğerlerini yakıyor. Mersin kül oldu. Şimdi de Selçuk'taki yangın köyleri tehdit ediyor.

Abone ol

Mersin'in Gülnar ilçesinden sonra şimdi de İzmir'in Selçuk ilçesi yanıyor. Makilik bölgede başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangının, Şirince köyüne doğru etkisini artırarak ilerlediği öğrenildi.

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Belevi beldesi Pranga mevkisinde çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyürken, rüzgar nedeniyle yangın söndürme uçaklarının duruma müdahale edemediği bildirildi.


İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, çıkış nedeni hakkında henüz bilgi bulunmayan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürdürülüyor. Şiddetli rüzgar, ekipleri zorlarken, yangının şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmediği bildirildi. Yangının 40-50 hektarlık alanda etkili olduğu, ancak alanın ne kadarının orman, ne kadarının otluk ve tarım arazisi olduğunun henüz belirlenemediği kaydedildi.


YANGIN ŞİRİNCE'YE YAKLAŞIYOR


Yangın, rüzgarın etkisiyle turistik belde Şirince'ye doğru yönlenirken, köy sakinleri ve turistler duman altında kalan Şirince'de durumu korkuyla izliyor.


Yangına 30 arazöz, 7 yer ekibi, 300 orman işçisi, 7 dozer, 7 helikopter müdahale ederken, söndürme çalışmaları için hazırlanan 5 uçağın rüzgar nedeniyle devreye sokulamadığı öğrenildi.


Öte yandan Şirince köyünde, hoparlörlerle yapılan anonslarla vatandaşlar, kova ve küreklerini alarak, söndürme çalışmalarına destek vermeye çağrıldı ve bunun yasal zorunluluk olduğu duyuruldu.