BIST 9.774
DOLAR 34,03
EURO 37,78
ALTIN 2.802,00
HABER /  GÜNCEL

Silvan'da kullanılan silahların sırrı

Diyarbakır Silvan'da 13 askerin şehit olduğu saldırının altında terör örgütünün 'derin' uzantıları yatıyor.

Abone ol

Saldırının arkasında PKK'day ayrı çalışan, dışarıdan emir aldığı iddia edilen ve çok sayıda eylemin altında imzası bulunan HPG mi var? Saldırıda grubun neden kaleşnikof kullanılmadığı merak konusuydu. Grubun kullandığı silahların Afganistan'ta bir süre önce ABD cephanesinden çalınan silahlar olduğu idda edildi.

Saddam'a karşı ABD ve İsrail ortaklığında bu özel kuvvetlerin kuruluşu 1996 yılına uzanıyor. Silvan'da çatışmaya giren grubun asıl amacının Dağlıca ve Aktütün gibi sansasyonel eylemlere imza atmak olduğu konuşuluyor. Takvim gazetesinden Ergün Diler, derin yapılanmanın ayrıntılarını yazdı.

BİNLERCE KÜRT TOPLANIP GUAM ADASINDA EĞİTİLDİ

Yıl 1996... Birinci Körfez Harekatı'ndan sonra Saddam Hüseyin'e bağlı birlikler ERBİL'e doğru harekete geçti. Bölgenin perde arkasındaki patronu ABD, Saddam'ın askerlerini durdurmak yerine binlerce Kürdü toplayıp dünyanın bir ucundaki GUAM ADASI'na götürdü. Guam'a taşımayı yapan şirket DYN CORP. Sahibi bir Yahudi. DYN CORP, ilk grubu 15 Eylül 1996 tarihinde adaya indirdi. Bu şirkete, uydusu olan VINNELL firması da yardımcı oldu.
Irak polisini de eğiten bu şirket, götürdüğü 6 bin 493 Kürt'ün bin 700'üne çok iyi gerilla eğitimi verdi. 2. Irak Harekatı sonrası, yani 2004'ten itibaren de periyodik olarak Kuzey Irak'a geri getirdi.

MERKEZ ÜSSÜ SÜLAYMANİYE

Merkez olarak Süleymaniye'deki Kürdistan Yurtsever Partisi'nin eski binası belirlendikten sonra güvenli bir eğitim alanı arandı. Süleymaniye'nin kuzeyindeki PİRAN SUYU'nun yanıbaşında bu iş için güvenli bir alan oluşturuldu. Ve böylece PKK'dan emir almayan HPG içindeki özel kuvvetler kurulmuş oldu. Bu birim kurulduktan sonra GUAM'dan gelenlere Türkiyeli, Suriyeli ve Iraklı Kürtler de eklendi.

15-20 KİŞİLİK HÜCRELERE İSRAİLLİ KOMUTAN

15-20 kişilik hücreler oluşturuldu. Her hücreye İsrailli eski askerler (emekli diyorlar) komuta etmeye başladı. (Seymour Hersh de bunu yazmak istemişti.) Bu hücrelerin birbirinden haberi olmadığı gibi PKK'dan seçilenler de bir daha PKK ile görüşemiyorlardı. İsrailli özel eğitmenlere DEFENDER ESCORT yani muhafız adı verildi. Bunlar arasında 22 dil bilen personelin olduğu söylenir. Bu eğitmenlerin 8'i periyodik olarak değişir. Bir başka Müslüman olmayan ülkeden gelen eğitmenlere de partizan denir. Kimse bunların isimlerini bilmez. Eylem emrini verenleri de sadece bu komutanlar bilir...

ÇOK DİL BİLİYORLAR

Irak, İran, Suriye ve Lübnan gibi ülkelerde çalışan elemanların çoğu Asuri, Ermeni, Yezidi ve Hristiyan Arap... Türkçe'den başka Kürtçe, Arapça, Farsça ve Arapça biliyorlar...

ASIL HEDEF SİLVAN'DAKİ ASKERLER DEĞİLDİ

Silvan'ın Dolapdere Köyü'ndeki hain saldırıyı da bu HPG'li grup gerçekleştirdi. 3 PKK'lı yol göstericinin eşliğinde sınırı geçen bu timin asıl hedefi, Dağlıca ve Aktütün'den daha çok ses getirecek bir eylemdi. Ancak askerlerimizi gören 3 PKK'lının panikleyip ateş açması sonucu çatışma başladı.

NEDEN KANAS VE UZİ'LERLE SALDIRDILAR?

Askerlerimiz çattıkları silahları alıncaya kadar şehit düştüler. Askerlerimize KANAS, UZİ ve çeşitli otomotik silahlarla saldırdılar. Oysa PKK kaleşnikof kullanır. "Peki bu silahları nereden buluyorlar?" sorunuzu duyar gibiyim. Cevap olarak gazetelerde tek sütun haber olan "ABD'nin Afganistan'daki cephaneliği soyuldu" haberlerine dikkat etmenizi öneririm...

TÜRK VE KÜRT EL ELE VERİNCE BELA ORTADAN KALKAR

Türkiye sınırına yakın olan Avaşin, Haftanin, Keleres ve Metina gibi PKK'nın terörist yuvalarına birçok kez operasyon düzenlendi. Ancak HPG'nin merkezine şimdiye kadar herhangi bir saldırı ya da sabotaj gerçekleşmedi. Yüreği yanan milyonlarca vatandaşımız bilsin ki asıl tehlike dışarıdan yönetilen bu hain grup HPG... Bu nedenle Kürt aydınları başta olmak üzere herkesin barış adına sesini daha fazla yükseltmesi gerekiyor. Bu bela, TÜRK ve KÜRT el ele verince çok daha çabuk ortadan kalkar. Şimdi kenetlenme zamanı. 1000 yıllık kardeşliğimizi gösterme zamanı. Şimdi oyuna gelmeme zamanı. Bu nedenle ortak tarimizin gölgesinde kirli tezgaha geçit vermeyelim. Bizler bunu yaptık, yine yaparız...