BIST 9.673
DOLAR 35,18
EURO 36,73
ALTIN 2.959,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Silifke'de gençleri müzik buluşturuyor

Silifke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, Çukurova Kalkınma Ajansına sunduğu "Bana Bir Nota Öğret" isimli projesi hayata geçirildi.

Abone ol

Toplam Bütçesi 70.467,84 TL olan projenin 59.897,66 TL'si ise Çukurova Kalkınma Ajansı Desteği ile karşılanıyor.

 Proje kapsamında müzik eğitmeni Cihangir Akdemir ve Taşuçu Durmuş Tezcan Lisesi Müzik Öğretmeni Demet Harpıtlıoğlu, Taşeli Kültür ve Sanat Derneği'nde keman, ud, bağlama, klarnet,piyano, ritim aletleri kursu verecek.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hazırladığı projeye Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklık ederken, Silifke Belediyesi de proje iştirakçi olarak katılıyor. Devlet Planlama Teşkilatı ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Silifke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinatörlüğünde yürütülen "Bana Bir Nota Öğret" projesi dahilinde, Say, Mukaddem ve Pazarkaşı Mahallelerinde yaşayan 14-24 yaşları arasındaki 40 gence müzik eğitimi verileceği belirtildi.

"Projemiz 12 aylık bir uygulama süresine sahiptir" diyen İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, "Bana Bir Nota Öğret Projesiyle hiç nota bilmeden, doğuştan gelen yetenekleriyle müziği seven gençlere profesyonel anlamda müzik eğitimi vererek özgüvenlerini arttırmak, müzik derslerinin yanı sıra verilecek kişisel gelişim, sosyal gelişim dersleriyle de bulundukları ortamın zararlı alışkanlıklarından gençleri soyutlamak hedeflenmektedir.

Bu Proje Çukurova Kalkınma Ajansı Tarafından Finanse Edilmektedir. Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleme Programları kapsamında hazırlanan bu yayının içeriği Çukurova Kalkınma Ajansı ve Devlet Planlama Teşkilatının görüşlerini yansıtmakta olup, içerik ile ilgili tek sorumluluk Silifke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na aittir"
dedi.

Projenin amaçları hakkında da bilgi veren Kaymakam Damatlar, "Sosyal Bütünleşme, Dayanışmanın Arttırılması ve Sosyal Diyalogun Geliştirilmesi. Silifke Say, Mukaddem ve Pazarkaşı Mahallelerinde ikamet eden, müzik yeteneği olan gençlerin nitelikli müzik eğitimi alması. Oluşturulan müzik grubunun çeşitli etkinliklere kalımlarının sağlanarak girişimcilik yönlerinin arttırılması. Eğitim alan öğrencilerin güzel sanatlar lisesi ve konservatuar sınavlarında başarı sağlaması ve bu sayede eğitimde sürekliliğin sağlanması. Toplumsal dışlanmışlık düşüncesi ve sosyal uyum sorunları nedeniyle madde bağımlılığına açık olan gençlerin sayısını azaltmaktır" diye konuştu.