BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Silahlar Iraka gidiyordu

İngiliz bayraklı bir gemide yapılan aramada ele geçirilen silahların Irak'a gittiği belirtildi

Abone ol

Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde bir ihbar sonucu İngiliz bayraklı bir gemide yapılan aramada ele geçirilen tanklar ve çeşitli askeri mühimmatın Irak'a götürüldüğü öğrenildi.

İngiliz bayraklı Scan Bothnia isimli gemide, trafo yüklemek için geldiği Derince Limanı'nda yapılan aramada, bildirimde bulunmadığı askeri malzemeler bulunmuştu. Limanda alıkonulan gemide Gümrük Müfettişleri ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından görevlendirilen personel tarafından inceleme yapıldı.

Yapılan incelemelerde, 6 adet çok amaçlı zırhlı araç, bu araçlara monte edilen 12.7 milimetrelik ağır makineli tüfekler, termal kameralar, tank malzemeleri bulundu. İncelemelerde bulunan heyetin hazırladığı raporda, geminin uluslararası kurallara uymadığı gerekçesiyle Gümrükler Kanunu'nun 240. maddesi gereğince gemiye para cezası verilmesi ve sorumlular hakkında yasal işlem yapılması istendi.

İngiliz bayraklı geminin Ukrayna'dan aldığı askeri malzemeleri Irak'ın Um Kasr Limanı'na götürdüğü, askeri malzemelerin Ukroboron isimli firma tarafından Irak Savunma Bakanlığı'na gönderildiği tespit edildi.
Gemide 8 Ukraynalı, 4 Rus, 2 Litvanyalı olmak üzere toplam 14 personel bulunduğu öğrenildi.