BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35

Sıkıyorsa bu filmleri izleyin

Sıkıyorsa bu filmleri izleyin

A clockwork orange (ingiltere, 1971)tüm zamanların tartışma yaratan 10 filmi içinde başı çeken bir başyapıt. anthony burgess'in aynı isimli romanından beyazperdeye uyarlanan bu bir hayli rahatsız edici filmin yönetmen koltuğunda usta stanley kubrick var.

Sıkıyorsa bu filmleri izleyin

A Clockwork Orange (İngiltere, 1971)

Tüm zamanların tartışma yaratan 10 filmi içinde başı çeken bir başyapıt. Anthony Burgess'in aynı isimli romanından beyazperdeye uyarlanan bu bir hayli rahatsız edici filmin yönetmen koltuğunda usta Stanley Kubrick var.

Sıkıyorsa bu filmleri izleyin

Last Tango In Paris (1972)

Yönetmen Bernardo Bertolucci 'Paris'te Son Tango' filmi yüzünden dört ay hapiste yatmak zorunda kalmıştır. Sadomazoşist sahneleriyle dönemin en çok konuşulan filmlerinden biri olan 72 yılı imzalı yapımda, başrolde de dev bir isim vardır. Marlon Brando'nun anal yoldan tecavüze yeltendiği 'tereyağ sahnesi', beyazperdenin en akılda kalıcı ve seyirciyi rahatsız edici karelerin başında gelir. İtalya, Portekiz, Şil gibi pek çok ülkede 30 yıldan fazla bir süre yasaklılar listesinde yerini aldı.

Sıkıyorsa bu filmleri izleyin

The Exorcist (ABD 1973)

Genç bir kızın şeytanların elinde 'oyuncak' olmasıdır aslında, mevzu. Eleştirmenler film için ciddi yorumlar yapmış ve 'dini porno' , 'şimdiye kadar çekilen en korkunç film" gibi nitelendirmeleriyle seyirciyi sinema salonlarına doldurmuştur. 'Şeytan'ın pek çok tekrarı olsa da, hiçbiri ilki kadar cesur ve din sorgulayıcı olmamıştır.

Sıkıyorsa bu filmleri izleyin

Salo /The 120 days of Sodom (İtalya, 1975)

Bir grup çocuğun faşist İtalyanlar tarafından kaçırılmasını ve Nazi'lerin zevkine göre korkunç şeylere maruz kalmasının anlatıldığı filmde, şiddet sonuna kadar ve hiç üstü örtülmeden verilmiştir. Bunun içinde tecavüz de vardır, intihar da. Ensest ilişki de vardır cinayet de. Hatta daha da ileri gidilerek dil koparma, göz çıkarma, kaprofaji (dışkı yeme), genital bölgeyi yırtma, kafa derisini yüzme gibi işi oldukça korkunç boyutlara götüren sahneler, seyircinin sinemayı terk etmesine neden olmuştur. Film, 1993 yılında Avustralya'da yasaklanmış, daha sonra da 1998 yılında yeniden yasaklılar listesine girmiştir. Yapımcı Pier Pasolini, bu kadar büyük yankı ıuyandıran film hakkında konuşmaya fırsat bulamamış, öldürülmüştür.