BIST 9.109
DOLAR 34,27
EURO 37,65
ALTIN 2.916,83
HABER /  SAĞLIK

Sigaraya farklı çözüm

Dünya genelinde 25 ülkede kullanılan bir sistem olan IQS artık Türkiye'de. Sigarayı bırmak istiyorsanız...

Abone ol

IQS, dünya genelinde 25 ülkede kullanılan bir sistem. Türkiye’de de 14 merkezi bulunan IQS (I Quit Smoking) - Sigarayı Bıraktım yöntemini seçenler nikotin eksikliğini kolaylıkla atlatıp, dumansız günlere başlıyor.

IQS, Türkiye’de giderek daha fazla rağbet gören bir yöntem.
IQS merkezlerine başvuran sigara tiryakilerinin öncelikle yaşı, fizyolojik yapısı, tiryaklik geçmişi mercek altına alınıyor. Veriler bilgisayara yükleniyor ve elektronik ortamda hazırlanan kişiye özel programla tiryakinin her iki kulağındaki çeşitli noktalara çok düşük dozda elektrik akımı veriliyor.

Hiç bir kimyasal kullanılmayan ve yan etkisi bulunmayan bu uygulama sonrası vücutta beta-endorfinlerin salgılanması sağlanıyor. Vücudumuzun doğal ağrı kesicileri olan beta-endorfinler nikotin yoksunluğunu kolaylıkla alt edebiliyor.

Sigara kullanıcıları alışkanlıklarını yenmekte güçlük çekerse, dört uygulamaya daha katılabiliyor, toplam 5 uygulama fiyata dahil olarak sunuluyor. 6 ay sonunda yine de sigaradan vazgeçemeyenlerin parası iade ediliyor.

Her yaş ve gelir grubundan tiryakinin seçtiği bu yöntem ile sigaradan kurtulmak için bir IQS merkezinin kapısını çalmak yeterli. Sigara kullanıcıları uygulamadan sonra ihtiyaç duyduklarında merkezden psikolojik destek de alabiliyorlar. Türkiye genelinde başta İstanbul olmak üzere Adana’dan Ankara’ya yayılan IQS merkezlerinde sigaradan kurtulmadaki başarı oranı % 90.