BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Sigara yerine kebap

Sivas'ta bir lokanta, sigara içen vatandaşların alışkanlığı bırakması için kebaplı kampanya başlattı...

Abone ol

Sivas'ta bir lokanta, sigara içen vatandaşların bu alışkanlığı bırakarak iskender kebabı yemeleri için reklam kampanyası başlattı.

Eski Belediye Sokak'taki bir iskender kebap lokantası, başlattığı kampanyayla sigara tiryakilerinin günde içecekleri ortalama bir paket sigaranın yerine iskender kebabı yemelerini amaçlıyor.

İş yeri sahibi Sebati Manav, yaptığı açıklamada, kendisinin de 7 yıl önce sigarayı bıraktığını, bu dönemde sigara paketlerinin üzerinde yasal uyarılar bulunmadığını söyledi.

Kampanyayla vatandaşların sigaranın zararları konusunda bilinçlenmelerini sağlamak istediklerini vurgulayan Manav, şunları kaydetti:

''Kampanyayı bunun için sigara üzerine yoğunlaştırdık. Kampanya için 'İskender yemek öldürmez' sloganıyla yola çıktık. Biraz esprili yaklaştık. Hem sigaranın zararlarını gündeme taşımak hem de kampanyamızı vurgulamak istedik. 2
gün önce başlattığımız kampanyanın 9 Şubat sigarayı boykot gününe denk gelmesi de çok iyi oldu.''

Reklam kampanyası kapsamında iskender kebabın porsiyonunu 6 YTL'den 5 YTL'ye indirdiklerini belirten Manav, bu nedenle hazırlattıkları broşürleri dağıttıklarını söyledi.