BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SAĞLIK

Sigara depremi solladı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural, sigaranın ölüm bilançosunu verdi.

Abone ol

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural, depremde ölenlerin sayısının, sigara içerek ölenlerin sayısından çok daha az olduğunu söyledi.

Kural, Yalova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nce düzenlenen ''Sigaranın Çevreye Verdiği Zararlar'' konulu konferansta, sigaranın sağlık açısından çok büyük riskler taşıdığını kaydetti.

Yalova'nın yakın zamanda depremi yaşamış bir il olduğunu hatırlatan Kural, ''Şu bilinmelidir ki, depremde ölenlerin sayısı, sigara içerek ölenlerin sayısından çok daha az'' dedi.

Küresel ısınma yüzünden, yaklaşık 40-50 yıl sonra bazı ülkelerin sular altında kalacağını iddia eden Kural, şöyle konuştu:

''ABD, bunu bildiği halde saklıyor. Ama gerekli olan tüm önlemleri de şimdiden almaya başladı. Bunun yanında iç savaşlar çıkacak ki, bu da dünyanın sonu demektir. Dünyada herkes bir ırka, renge sahiptir. Örneğin Çinliler sarı, Türkler beyaz, Afrikalılar siyahtır. Ancak herkesin tek bir renge ihtiyacı vardır. O renk de yeşildir. Herkesin  yeşil görmeye ihtiyacı var. Maalesef günümüzde doların yeşili, doğanın yeşilini yendi.''

Hayvanların öneminden bahsederken gözyaşlarını tutamayan Kural, ''Onların da bizim gibi can taşıdığını hiç önemsemeyerek, sineği ya da karıncayı çok rahatlıkla öldürebiliyoruz. Av yapanlara da çok kızıyorum. Onlara da aynen şunu söylüyorum; eve geldiğinizde kardeşiniz öldürülse üzülür müsünüz? Hayvanlarımıza karşı biraz daha hassas olmalıyız'' dedi.