BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,10
ALTIN 2.841,46
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Şiddete karşı ilginç önlem

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü okullardaki şiddeti önlemek için yeni bir proje başlattı

Abone ol

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şahan Çoker, Eserkent İbrahim Kavur İlköğretim Okulunda ''Müzik ve Folklorle Okul İçi ve Dışı şiddetin Önlenmesi Projesi''nin hayata geçirildiğini bildirdi.

Çoker, yaptığı yazılı açıklamada, ''dezavantajlı bir sosyal çevrede bulunan'' Eserkent İbrahim Kavur İlköğretim Okulu yönetimi, öğretmenler ve velilerin, işbirliği sonucunda 'ilginç bir projenin' gerçekleştirildiğini belirtti.

Eğitimde çocukların ruhsal sağlıkları ve enerjilerini ''bir disiplin altında dışa vurmalarını sağlayan müzik ve dansı şiddete karşı bir çözüm olarak gören'' okul yönetimi ve öğretmenlerin, velileri de ikna ederek yüzlerce öğrenciyi halkoyunları çalışmalarına dahil ettiğini kaydeden Çoker, bunun çok olumlu sonuçlar verdiğini ifade etti.

Çoker, müzik ve dansa yönelen öğrencilerin, becerilerini Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde sahneye koyduğunu ifade ederek, ''Bu okulumuzu bahaneler listesine saklanan herkese örnek gösteriyorum'' dedi.

Okul Müdürü Latif Susuz da müzik ve dansa yönelen öğrencilerin derslerine daha iyi hazırlandıklarını ve bu projeden ''olumlu sonuçlar'' aldıklarını kaydetti. Susuz, velilerin de desteğini alarak hayata geçirdikleri proje kapsamında bütün yörelerin oyunlarını oynayan 25 kadar ekip kurduklarını belirterek, bu sayede çocukları şiddetten uzak tutarak, kültür bilinçlerinin gelişmesinin sağlandığını vurguladı.