BIST 10.865
DOLAR 32,57
EURO 35,27
ALTIN 2.469,55

Sıcaklıklara aldanmayın: La Nina geliyor!

Sıcaklıklara aldanmayın: La Nina geliyor!

Hava sıcaklıkları ülke genelinde artış gösterirken, Ege bölgesinde 1-3 derece, iç kesimlerde ise 4-8 derece mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Adana'da ise termometreler 40 dereceye yaklaştı. TÜBA üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, Nisan ayının 4.3 dereceyle ortalamaların üstünde geçtiğini belirterek, "Süper El Nino" etkisinin azaldığını ve ardından "La Nina"nın geleceğini söyledi.

Sıcaklıklara aldanmayın: La Nina geliyor!

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Ege Bölgesi genelinde artarak, 5 Haziran Çarşamba gününe kadar kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece, iç kesimlerde ise 4 ila 8 derece üzerine çıkması beklendiği bildirildi. 

Sıcaklıklara aldanmayın: La Nina geliyor!

İl merkezlerinde görülecek en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının İzmir'de 31-35, Aydın'da 36-41, Çanakkale'de 29-35, Balıkesir'de 34-40, Manisa'da 35-41 derece olacağı belirtildi.

Sıcaklıklara aldanmayın: La Nina geliyor!

"SICAKLARDAN KORKMAYACAĞIZ"

Bu yıl mayıs ayında havaların biraz serin geçtiğine dikkat çeken TÜBA Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Özellikle tarımla uğraşanlar yeteri kadar sıcak olmadığı için şikayetçi. Ama şu an yeniden toparlandı, sıcaklıklar başladı. Sıcaklığın artması tarım ile uğraşanlar açısından çok güzel bir haber. Rekorlar kırılır mı? Mesela İzmir'de haziran rekoru 44.3 derece. Bu rekorun kırılacağını pek sanmıyorum. Belki Aydın çok daha sıcak olabilir ki zaten Türkiye'nin 2'nci en sıcak ilidir. İzmir ve diğer bölgeler yaklaşık 31-35 arası verirken, Aydın 41 gibi sıcaklar veriyor" diye konuştu.

Sıcaklıklara aldanmayın: La Nina geliyor!

"Sıcaklardan korkmayacağız" diyen Prof. Dr. Yaşar, "Sıcaklık arttıkça tarım ürünleri artar, yağışlar da artar, keyif de artar. Ancak, bizler, biraz sıcaklardan etkileniriz. Çok sıcaklarda özellikle saat 10.00 ile 17.00 arasında yaşlılar, tansiyon hastaları dışarı çıkmamalı. İşleri varsa da bu saatler dışında ayarlamalılar. Sağlık açısından kendimizi koruduğumuz sürece sıcaklıkların avantajı çok büyük" ifadelerini kullandı.