BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

SHPde sancılı günler

Uzun süredir ‘solda birlik’ için çalışan SHP kendi içinde bölünme sürecine girdi.

Abone ol

CHP"den ayrıldıktan sonra bu partiye geçen 3 milletvekili, Murat Karayalçın"ın sık sık kullandığı "Kürt sorunu" tanımlamasına sert tepki gösterdi. Vekiller, "Kürt sorunu" diye bir şey olmadığını savunurken bu tanımlamanın "terör örgütüne destek" anlamına geldiğini ileri sürdü. Karayalçın, tepkiye herhangi bir cevap vermezken Genel Sekreter Ahmet Güryüz Ketenci, çıkışı "duyarlılık" olarak yorumladı. Halen SHP"de genel başkan yardımcılığı görevlerini sürdüren Hakkı Akalın (İzmir), Ersoy Bulut (Mersin) ve Mustafa Sayar (Amasya) partiyle düşünce planında yollarını ayırdı.

Son yerel seçimlerde etnik parti DEHAP"la ittifak yapan ve "Kürt sorunu"na sıkça değinen Karayalçın"a karşılık, kurmayları "Türkiye"de böyle bir sorun olmadığını, bunu iddia edenlerin de terör örgütüne destek verdiği" şeklinde bir çıkış yaptı. Partiden habersiz önceki gün TBMM"de basın toplantısı yapan üç milletvekili, "Kürt sorunu, Ermeni soykırımı iddiaları ve Kıbrıs sorunu"yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Açıklamada Kürt sorunu konusunda parti söylemleriyle tamamen farklı düşüncelere yer verilmesi dikkat çekti. Genel sekreter ve partinin dördüncü milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci, “Bu görüşler, arkadaşlarımızın kendi değerlendirmeleridir. Biz emek ağırlıklı, özgürlükçü ve çoğulcu bir partiyiz.” değerlendirmesini yaptı. SHP yöneticilerinin ilginç çıkışı kulislerde "ayrılık sinyali" olarak değerlendiriliyor. Söz konusu vekillerin SHP"den kopmaları durumunda DSP veya DİSK öncülüğünde yürütülen siyasi parti çalışmalarına katılabilecekleri ifade ediliyor.

Haber: Habip Güler
Kaynak: www.hurriyet.com.tr