BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  POLİTİKA

Sezerden laiklik yemini

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer Denizli'de partililere hitap ediyor.

Abone ol

DSP Genel Genel Başkanı Zeki Sezer, Denizli'de partililere hitap etti. Laik cumhuriyeti korumada kararlı olduğunun altını çizen Sezer şunları söyledi:

"Barıştan yana demokrasiden yana tavrını kimse yanlış anlamasın. Sezer laik demokratik cumhuriyet korumaya ant içtik bizi kimse yolumuzdan çeviremez. Böyle mücadele etmeye çalışanlara da engel çıkarmaya çalışırlar. Biz darağacına da gönderseler yolumuzdan çeviremezler. Onların çok parası parası diyen beyzadeler de bizi yolumuzdan çeviremez. Herkes haddini bilecek bilmeyene de haddi bildirilecek.

Türkiye'de aklın solu birdir. O da demokratik soldur. Dışarıdan güdümlü değil Türkiye'yi 50 yıldır yönetenler gençleri yok saydı. Bu fikri bu zikri yok saymak gerekiyor.

Türkiye'nin bir çok sorunu var. İşsizlik sorunu var. Laik Türkiye'nin yıpratılması sorunu var. Bunlaır aşacak yürek ve proje DSP'de var. Denizli Türkiye'nin tekstilde açılan kapısıdır. Sadece tekstilde 1 milyon insan işsiz kaldı. Dünyanın en beceriksiz hükümeti bizde var. İş adamı fabrikasını kapatıp yabancı ülkelere kuruyor. Başbakan da toz pembe tablo çiziyor. Böyle tablo var da biz mi görmüyoruz.

Bu hortumculardan hesap sormaya var mısınız? Bu bilgisizlerden kurtulmaya var mısınız? Ben de varım. Hükümet istifa etmez siz onları sandıkta indireceksiniz.Bu hükümete sıfır terörü teslim etmiştik. Şimdi her gün neredeyse bir şehit veriyoruz. Terör sorununa sabırla yaklaşan başbakana sabrımız kalmadı. Başbakanı uyarıyorum. Mehmetçiği Ortadoğu bataklığına sürüklerken millete sordun mu Meclis'e bilgi verdin mi? Muhafelet partilerine bilgi ver. Ama kapalı kapılar ardında birilerinin enerji kaynaklarına ulaşmasına yardımcı oluyorsan bunun da hesabını sorarız.