BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Sezerden Hamasa mesaj

Erdoğan Hamas'la görüşen ilk liderlerden olurken Sezer, Hamas için özel bir program uyguladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Hamas'ı seçim zaferinin ardından Ankara'ya davet eden AKP hükümetinin izlediği politikanın tam tersi bir karar alarak gelecek hafta Filistin'e yapacağı ziyaret sırasında hiçbir Hamas yetkilisiyle görüşmek istemediğini bildirdi.

Sezer, eşi Semra Sezer'le birlikte 6 - 8 Haziran arasında İsrail ve Filistin'e resmi ziyarette bulunacak. İsrail'de Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, Başbakan Ehud Olmert ve muhalefet partisi lideri Binyamin Netanyahu ile görüşecek olan Sezer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanlar tarafından öldürülen 6 milyon Yahudi'nin anısına yaptırılan Soykırım Müzesi'ni de ziyaret edecek. Sezer, İsrail yönetimine, Filistin'le diyalog içinde barış sürecini devam ettirmeleri ve Filistin halkına yardım konusunda destek olmaları çağrısında bulunacak.

Abbas'la yemek yiyecek
Sezer başkanlığındaki Türk heyeti, gezinin son gününde Filistin'e geçecek. Filistin programı, Sezer'in ziyaret sırasında Hamas hükümetinin hiçbir yetkilisiyle bir araya gelinmemesi yönündeki talimatı doğrultusunda hazırlandı. Sezer, Filistin'deki tüm temaslarını Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas ve aralarında hiçbir Hamas'lının bulunmadığı yakın çalışma arkadaşlarıyla yapacak.

Sadece bürokrat var
Yurtdışı gezilerinin çoğuna hükümetten bir bakanın eşlik ettiği Sezer, kendi heyetinde bakan yer alması durumunda Filistin tarafında da Hamaslı bakanların yer alabileceği endişesiyle ekibini bürokratlardan seçti.
Sezer'in uçağında, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Dışişleri Müsteşarı Ali Tuygan ve Dışişleri Başdanışmanı ve Özel Kalem Müdürü Sermet Atacanlı bulunacak.