BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Sezerden Erdoğana ihanet uyarısı

DSP lideri Zeki Sezer, Erzurum'da Erdoğan'a çok önemli mesajlar gönderdi.

Abone ol

ERZURUM - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bundan sonra Kıbrıs konusunda atacağınız her yanlış adım ‘ihanet’le eşdeğer olacaktır” diyerek Başbakan’ı uyardı.    

Erzurum’da düzenlenen DSP Doğu Anadolu Bölge Örgüt Toplantısı’nda konuşan Sezer, Başbakan’ın “Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğim” diye söz verdiğini anımsattı. Sezer, buna rağmen SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2006 yılının ilk 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon farkının ödenmediğini kaydetti ve Başbakan’a seslenerek, “Emekliler arasında ayrımcılık yaptın. Bu emekli, bu vatandaş sana nasıl inansın” diye konuştu.

“Bunlar iki türlü sömürü düzeni kurdular: Birincisi, inanç sömürüsü; ikincisi ise ülkenin kaynaklarının sömürülmesi ve dış sermayeye sömürtülmesidir” diyen Sezer, vatandaşların dinî duygularının siyasete, ticarete alet edildiğini ifade etti ve bunun açığa çıkan son örneğinin “Yimpaş faciası” olduğunu söyledi.

BAŞBAKAN! ÇOK GEÇ KALDIN

Kıbrıs konusunda Başbakan’ın “Bizden  artı bir şey isteyemezler” dediğini anımsatan Sezer, “Sayın Başbakan! Çok geç kaldın. Bunları 17 Aralık 2004 Zirve Kararları’na, Müzakere Çerçeve Belgesi’ne boyun eğmeden; Gümrük Birliği Ek Protokolü’nü imzalamadan önce söylemen gerekirdi” diye konuştu.

Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan, hükümeti uyarıyorum, Millete başka türlü söyleyip, başka şeyler yapmayın. Bundan sonra Kıbrıs konusunda atacağınız her yanlış adım “ihanet”le eşdeğer olacaktır.

AKP’nin teslimiyetçi, ödün verici politikalarının sonucunu bugün gelinen noktada çok acı bir şekilde görüyor ve yaşıyoruz. Bir yandan Kıbrıs büyük tehdit altında, öte yandan Türkiye’nin bölünmesi, parçalanması Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen toplantılarda tartışma konusu yapılıyor. Sözde Ermeni Soykırımı iddialarıyla Türkiye Avrupa’dan dışlanmaya çalışılıyor. Talabaniler ve Barzaniler bize ders vermeye kalkıyor. Türkiye “şamar oğlanı” değil."