BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Sezer saldırıyı kınadı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, PKK'nın hakkari'deki bombalı saldırısını kınadı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğüne yönelik hain eylemlerini sürdüren terör örgütünün bugün çocukları hedef alarak çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini'' belirterek, ''Türkiye'nin birliğine zarar verebileceği yanılgısına kapılanlar, emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini, buna güçlerinin asla yetmeyeceğini bilmelidirler'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sezer, Hakkari'de terör örgütünce düzenlenen saldırı ileilgili şu açıklamayı yaptı:

''Hakkari'de mayın patlaması sonucu Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın, çocuklarımızın ve yurttaşlarımızın yaralanmasından büyük üzüntü duydum.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve Ulusuyla bölünmez bütünlüğüne yönelik hain eylemlerini sürdüren terör örgütü bugün çocukları hedef alarak çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri en hafif deyimiyle lanetliyor, bölünmez bütünlüğümüzü koruma konusundaki kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğimizi vurgulamak istiyorum. Türkiye'nin birliğine zarar verebileceği yanılgısına kapılanlar, emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini, buna güçlerinin asla yetmeyeceğini bilmelidirler. Ulusumuzun bir daha böyle üzücü olaylar yaşamaması, en içten dileğimdir. Saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyor, Ulusumuza ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.''