BIST 10.487
DOLAR 32,86
EURO 35,13
ALTIN 2.427,66
HABER /  GÜNCEL

Sezer o sözlerini doğruladı!

Sezer'in ağzından duyulmadığı için kamuoyunda bir tereddüt uyanmıştı. Ancak Sezer o sözleri doğruladı.

Abone ol

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 'yakın çevresiyle konuştuğu konular geçtiğimiz günlerde Star Ana Haber'de izleyiciye aktarılmıştı. Habere göre Sezer "söylenecek bir şey yok! Hukuk ayaklar altına alınıyor" demişti.

Ancak cümleler Sezer'in ağzından değil, bir yakınının ağzından aktarılıyorudu. Bu durum izleyicide acaba Sezer 'bu sözleri gerçekten söyledi mi?' kanısı uyandırmıştı.

TEK BİR YANLIŞ ANLAMA VAR

Bu kanıya Sezer son noktayı koydu. Star Ana Haber'e bir mektup göndererek "O sözler bana ait, bir tek yanlış anlama haricinde" dedi.

O da Star Haber'de yer alan “Anayasa değişikliği halk oyuna sunulmadan ve kabul edilmeden yasalaşamaz ve dolayısıyla Anayasa Mahkemesi’ne dava açılamaz” görüşüydü.

Bu görüş, hem hukuk çevrelerinde hem de politikacılar arasında tartışma yaratmıştı.

Sezer, dün Star’a bir açıklama yaparak, bu konuda aktarılan bilgiyle ilgili düzeltme yaptı.

O DEĞERLENDİRMELER BANA AİT!

Sezer’in açıklaması şöyle: “Çarşamba akşamı canlı yayınınızda, yakın çevremden derleyip izleyicilerinize aktardığınız değerlendirme ve yorumların tümü, doğrudan ve tamamen bana aittir. Ancak bunların arasında, sadece tek bir konuda size teknik olarak yanlış bilgi aktarıldığını gördüm. Kamuoyunda yanlış bir anlamaya ve farklı tartışmalara neden olmamak için bu konuya açıklık getirme gereksinimi duydum.

YANLIŞ ANLAŞILMAYI DÜZELTTİ

Şöyle ki; Anayasa değişikliklerine ilişkin yasanın Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra, gerek biçim gerekse esas yönünden Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açılabilir. Bu noktada size verilen ilk bilgiyi düzeltiyorum. Söz konusu canlı yayında aktardığınız diğer tüm değerlendirmeler tarafımdan yapılmıştır.”