BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,13
ALTIN 2.447,57
HABER /  GÜNCEL

Sezer, Erdoğana yolu gösterdi

DSP lideri Zeki Sezer, yurdu karış karış dolaşıyor. Bu kez Düzce'den Erdoğan'a mesaj yolladı; "Sen git, çiftçiden yana olan gelsin..."

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''milletin sorunlarına çözüm bulamıyorsan gideceksin, halktan, çiftçiden yana olan gelecek'' dedi.

Sezer, seçim çalışmaları kapsamında Düzce'nin Yığılca ilçesinde vatandaşlara seslendi.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Sezer, ''daha dün her şeyin iyi olduğunu, enflasyonun düşürüldüğünü anlatıyordunuz. Ona göre Türkiye'de işsizlik yok, vatandaş halinden memnun, her şey pembe. Tabii özel uçaklarda havadan bakarsa, halktan uzak, halkın sıkıntılarından uzak, kendi çocuğunun gemisine, pırlanta dükkanına bakarsa durumu iyi görür'' dedi.

Hükümetin ekonomik krize karşı gerekli tedbirleri alamadığını savunan Zeki Sezer, şöyle konuştu:

''Şimdi bir kriz var, ama o dışarıya bağlı ekonomi politikası ile ilgili bir kriz. Dolar 1,82 TL'ye çıktı. Büyük sıkıntı var. Başbakan daha dünkü toplantısında ekonominin çok iyi olduğunu anlatıyordu. Yani insan bu kadar mı bilgisiz olur? Bu kadar mı gözü var görmez, kulağı var duymaz olur? Esnaf büyük sıkıntıda; kredi alıyor, kredi borcunun faizini bile ödeyemiyor. Ama Başbakana göre her şey güllük gülistanlık.''

İktidarın milletin sorunlarına çözüm bulamadığını öne süren Sezer, ''Sen milletin sorunlarına çözüm bulamıyorsan gideceksin, halktan, çiftçiden yana olan gelecek. Biz Atatürk'ümüzü çok iyi biliriz. Biz Cumhuriyetimizi kanla onun önderliğinde kurduk. Bu millet şantaja boyun eğmez, eğmeyecek'' diye konuştu.

Zeki Sezer, şunları kaydetti:

''Vatandaş inim inim inliyor, Başbakan, Baykal ile kavga ediyor. O kavga vatandaşın durumun iyileştirilmesi kavgası mı, yoksa kayıkçı kavgası mı? Birbirleriyle kavga ediyorlar, televizyonlar da onları çok şükür magazin programı niyetine bolca gösteriyor. Yapabiliyorsanız milletin derdine çare bulun. Türkiye'de millet inim inim inliyor, ama fildişi kulelerde siyaset yapanların işi başka. Birileri inancımızı kullanmaya çalışıyor, birileri Atatürk üzerinden siyaset yapıyor.''