BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Sezer Erdoğana sert çıktı

DSP lideri Zeki Sezer: "Padişah gibi başbakanın, cumhurbaşkanlığından Allah bu ülkeyi korusun"

Abone ol

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, "Başbakanlığı döneminde ülkeyi padişah gibi yönetme sevdası belli olan bir başbakanın Cumhurbaşkanlığından Allah, bu ülkeyi korusun" dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) davetlisi olarak Van'a gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, YYÜ yerleşkesindeki Kültür Merkezi'nde, "Türkiye Gündemi: Siyaset ve Kültür" konulu bir konuşma yaptı.

Sezer, "Çarpık seçim sisteminin bir gereği olarak kurulmuş Meclisin, ulusal birliğin ve Cumhuriyetin temsil edildiği makam olan Cumhurbaşkanlığını seçmesinin bir dayatma olacağını" savunarak, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı bir milleti temsil eden makam. Bu nedenle bir uzlaşmaya ihtiyaç var. Şimdi görebiliyoruz ki Hükümet uzlaşmadan yana değil. Oysa Ahmet Necdet Sezer seçilirken biz iktidar partisiydik. Tüm partilerin uzlaşısıyla Ahmet Necdet Sezer, Meclise aday sunulmuş ve seçilmişti."

Başbakanın, Cumhurbaşkanı olmak istediğinin herkes tarafından bilindiğini, Başbakanın uzlaşmadan yana olmadığını öne süren Sezer, "Başbakan padişah gibi davranma eğiliminde. Başbakanlığı döneminde ülkeyi padişah gibi yönetme sevdası belli olan bir başbakanın Cumhurbaşkanlığından Allah, bu ülkeyi korusun. Devletin kurumlarıyla kavgalı olan, yargıya müdahale eden bir kişinin Cumhurbaşkanı olmaması gerekir" dedi.

BAYKAL'A GÖNDERME
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Siirt seçimlerini iptal ettirerek Erdoğan'ın Başbakan olmasını sağladığını iddia eden Sezer, şöyle konuştu:

"Sayın Baykal bundan bir süre önce, (Sayın Erdoğan şafak sayıyor. Cumhurbaşkanı olacak. Nasıl başbakan olduysa öyle de Cumhurbaşkanı olur) dedi. Erdoğan'ı başbakan yaptığı gibi Cumhurbaşkanı yaparsa, iki elimiz yakasında olur. Buradan Baykal'ı uyarıyorum. Derdim solla kavga etmek değil. Sine-i milletse sine-i millet... Kızılay'da yürümekse 1 milyon kişiyle, DSP olarak 500 bin kişiyle ben varım... Sayın Erdoğan ya da onun gibi birisinin aday olduğu gün, Sayın Baykal da gelsin, vatandaşlarla birlikte olalım. Bakalım Erdoğan oraya çıkmaya cesaret edebiliyor mu? Bunu bize yakışır demokratik yoldan söylüyorum."