BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Seyyar kitap projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'nin “Seyyar Kitap Projesi” gördüğü yoğun ilgiyle devam ediyor.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin “Okuyan Bir Toplum” oluşturmak için başlattığı “Seyyar Kitap Projesi” siz İstanbullulardan gördüğü ilgiyle devam ediyor. İstanbul’u tanımak ve anlamak için dört kitabımız Güneş Sigorta’nın sponsorluğunda gözden geçirilerek yeniden basıldı ve dağıtımına başlandı.

Zararlı Alışkanlıklardan Sevdiklerimizi Nasıl Koruruz? kitabı gün geçtikçe topluma daha fazla sirayet etmeye başlayan zararlı alışkanlıkların gençlik üzerinde yarattığı tahribatın profilini çıkarıyor. Sigara, alkol, kumar ve uyuşturucunun her çeşidini mercek altına alan kitap özellikle uyuşturucu tehdidine dikkat çekiyor. Yer yer yaşanmış olaylara yer vermesi kitaba ayrı bir zenginlik katıyor. Kitaba göre artık Yeşilay Haftası kutlamalarıyla yetinmeyip zararlı alışkanlıklara karşı toplumun kontrol mekanizmasını harekete geçirmek gerekiyor; ancak bu kontrol mekanizmasıyla söz konusu alışkanlıkların etki alanlarının daraltılabileceğine inanılıyor.

Her köşesi bir gizem barındıran İstanbul’un her ilçe ve semtinin bu isimleri nasıl aldıkları ayrı bir merak konusudur. İstanbul’un İlçe ve Semt İsimleri kitabı iki cilt halinde yayınlanarak semtleriyle birlikte bu şehrin 32 ilçesinin bu isimleri nasıl aldıklarını inceliyor. Her ilçe ve semtin hikâyesine yer veren kitap İstanbul’un tarihi ve isim efsaneleri konusunda bir başucu kitabı olarak görülüyor. Bu yönüyle kitap yaşadığı kentin anlam derinliğine inmek isteyenler için büyük bir önem taşıyor.

İstanbul tarihî dokusu ve güzelliğiyle dünyada en çok ilgi gören şehirlerin başında gelmektedir. Bu şehre bir kez yolu düşmüş olanların mutlaka bu şehre dair söyleyecekleri bir şeyler vardır. Seyyahların, tüccarların, diplomatların, konsolosların vs. herkesin ayrı bir İstanbul’u olmuştur. Bu minvalde, Yabancı Gazetecilerin Gözüyle İstanbul kitabı bu şehirde yaşamış yabancı gazetecilerin bu şehre dair yorumlarını içeriyor. Gazetecilik alanında güzel bir anı kitabı niteliği taşıyan bu kitap ilginç anekdotlar içeriyor.
Seyyar kitap dağıtım kampanyası sadece bu kitaplarla bitmiyor. Birkaç hafta içinde size nisan ayının seyyar kitapları geliyor. Bu kitapların isimlerini ve içeriklerini şimdilik sizler için bir sürpriz olarak saklı tutuyoruz.
Bol okumalı günler diliyoruz.