BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Seyfi Oktay'a 15 saatte 100 soru

Ankara Adliyesine getirilen Seyfi Oktay, Ergenekon sürecine müdahil olduğu iddialarıyla ilgili iddialara cevap verdi.

Abone ol

Eski Adalet Bakanlarından Seyfi Oktay'ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında talimatla ifadesi alındı. Yaklaşık 15 saat süren sorguda Oktay'a yaklaşık 100 soru sorulduğu belirtiliyor. Oktay'a, 'yargı sürecini etkileme' ve 'yargı kademelerindeki atamalara müdahale ettiği' yönünde iddialar yöneltildi.

SABAH SAATLERİNDE AYRILDI

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan ve daha sonra tutuksuz yargılanan Seyfi Oktay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma kapsamında, talimatla ifade vermek için sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne geldi.  Sorgulama sonrasında Seyfi Oktay, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakarak, aracıyla hızla uzaklaştı.

YARGIYA MÜDAHALE İDDİALARI SORULDU

Yanında, avukatının yanı sıra eşi ve yakınları bulunan Oktay'ın ifadesi, terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Keleş ve Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından alındı.

TELEFON KONUŞMALARI SORULDU

Eski Bakan'a hakkındaki "yargı sürecini etkileme" ve "yargı kademelerindeki atamalara müdahale ettiği" iddialarına ilişkin 100 civarında soru soruldu. Oktay'a devam eden davalarla ilgili olarak telefonda yaptığı konuşmalar tek tek hatırlatıldı. İstanbul'daki Ergenekon sanıklarının tahliyesi yönünde etkide bulunup bulunmadığı sorusu yöneltildi.

"REFERANS OLDUM" SAVUNMASI

Hakkındaki suçlamaları reddeden Oktay'ın, davaları etkileme gibi kastının bulunmadığını öne sürdüğü öğrenildi. Eski Bakan'ın, Yüksek yargıdaki atamalara müdahale ettiği yönündeki sorulara ise sadece referans olduğunu, atamaları HSYK'nın yaptığını ifade ettiği bildirildi. Baykal ve Fulya Kantarcıoğlu görüşmelerinin ise, Anayasa değişikliği konusunda sadece teknik bilgi alma amaçlı olduğunu iddia ettiği kaydedildi.

İfade süresince Oktay'ın sağlık durumu kendisine eşlik eden doktorları tarafından sürekli takip edildi.