BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Şevval Samın adalet çığlığı

Hrant Dink davasının 4. duruşması yapılırken, arkadaşları da kapıda "adalet nöbeti" tutuyor. Şevval Sam onlar adına konuştu.

Abone ol

Hrant Dink cinayetinin 4. duruşması bugün Beşiktaş'ta yapılıyor.
Beşiktaş'ta Barbaros Meydanı'nda toplanan Hrant Dink'in arkadaşları adına sanatçı Şevval Sam bir basın açıklamasını yaptı.

Sam konuşmasında şunları söyledi:

ADALET NÖBETİ TUTMAK İÇİN BURDAYIZ

"Hrant için, adalet için, bir defa daha adalet nöbeti tutmak için mahkeme kapısındayız.

Amacımız arkadaşımızı katleden şebekenin ortaya çıkarılması ve suçluların cezalandırılması... Yani basit bir şey istiyoruz. Kimsenin itiraz edemeyeceği bir şey: Adalet istiyoruz...

TÜRKİYE'NİN ONUR MESELESİ

Biraz ötede Hrant'ı aramızdan alanlar hakimlere karşı çıkıyor. Aynı anda Malatya Zirve Yayınevi'nde 3 insanı işkence ederek öldüren katillerin de duruşması var. Türkiye bir günde bu tür iki davanın görüldüğü bir ülke olmayı hak etmiyor. Bir vahşet ülkesi gibi görülmeyi hak etmiyor.

Bu yüzden bu davalar memleketimiz için onur meselesi...

SESİMİZE KULAK VERİN

Geçen duruşamda Hrant'ın katilleri arkadaşımızın acılı aielesiyle alay etmeye, onlara haraket etmeye kalktı. Sanıklardaki bu rahatlığın nereden geldiğini merak ediyoruz."

Şevval Sam'ın konuşmasının sonunda "Türkiye'nin geleceği adaletle aydınlanır. Adalet isteyenlerin bu sesine kulak verin" dedi.

Bildirinin okunmasının ardından kalabalık sessizce dağıldı.