BIST 9.610
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.819,08
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın sözleri Erbakan'ı kızdırmış

Başbakan Erdoğan, 28 Şubat sürecinde Erbakan'ı bakın nasıl kızdırmış.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, 28 Şubat sürecinde dönemin Başbakanı Erbakan'dan 8 yıllık eğitime karşı çıktığı için fırça yemiş! Erdoğan ile Erbakan arasındaki diyalogu anlatan Şevki Yılmaz, Erbakan'ın köşeye sıkıştırıldığını söyleyerek, o dönemde yaşananları anlattı. İşte bir dönem Türkiye'de adı sıklıkla konuşulan Yılmaz'ın ilginç açıklamaları!

Şevki Yılmaz, yıllar sonra ilk kez 28 Şubat'ı anlattı, o dönemde yaşanan karanlık ilişkileri kendi gözüyle deşifre etti. Samanyolu Haber'de 'Haber Ekranı'na konuk olan Yılmaz, Erbakan'ın 8 yıllık eğitim tasarısıyla ilgili grup toplantısında yaptığı konuşmayı anlattı. İmam Hatip'lerin önünü kesen bu uygulamanın kendi parti gruplarında da büyük rahatsızlık yarattığını anlatan Yılmaz, en sert tepkiyi yine o dönemde Erdoğan'ın gösterdiğini anlattı.

ERDOĞAN SÖZ ALDI, ERBAKAN  SERT ÇIKTI! 

Erbakan'ın DYP'li milletvekillerini ikna ederek İmam Hatip Liseleri'nin önünü kesen 8 yıllık kesintisiz eğitim yasa tasarısını Meclis'ten geçirmemeyi planladığını ve bunu grup toplantısında milletvekilleriyle paylaştığını anlatan Yılmaz, tasarının o dönemde büyük tartışmalara neden olduğunu söyledi. Erbakan'ın grup toplantısında 8 yıllık eğitimle ilgili sözlerine Erdoğan'ın söz alarak karşı çıktığını da anlatan Yılmaz, Erdoğan'ın sözlerine Erbakan'ın tepki gösterdiğini ve kızdığını iddia etti.

"HÜKÜMET BİZİM İÇİN ZORUNLULUK DEĞİLDİ" 

Siyaset meraklısı olmadıklarını ve o dönemde rahatlıkla hükümeti bırakabileceklerini de söyleyen Yılmaz, Erbakan'ın Yüksek Askeri Şura'yı beklediğini, bazı isimlerin tasviye etmeyi planladığını ifade etti. Canlı yayında kendisinin de aynı grup toplantısında söz aldığını anlatan Yılmaz, aynı tepkiyi kendisinin de gösterdiğini ve 8 yıllık eğitime karşı çıktığını söyledi.

İşte Yılmaz'ın o ilginç açıklamaları;