BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Sevillada Carlos sevinci

Büyük maç öncesi teknik direktörler basın önüne çıktı. Sevilla Teknik Direktörü, Carlos'un yokluğuna sevindi.

Abone ol Fenerbahçe ile Sevilla ikinci randevuya hazır. Her iki takımın teknik direktörü de çok iddialı konuştu... Sevilla Teknik Direktörü Carlos'un olmamasını şans olarak görüyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, maçın oynanacağı Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

AVANTAJLI GELDİK

Zico, "Biz yarınki maçın önemini biliyoruz. Galatasaray maçından sonra çıkan olayların etkisinde kalmayacağımızı biliyorum. İstanbul'dan avantajlı bir skorla geldik. Sevilla'ya karşı sahasında oynamak zor da olsa iyi bir dönemdeyiz" şeklinde konuştu.

FENER OFANSİF OYNAYACAK
Zico, "Top bizdeyken ofansif olacağız. Rakibi ne kadar oynatıp oynatmayacağınız önemli. Sevilla'nın sahasında oynama avantajı var ve kaliteli futbolculara sahip. Küçük de olsa bir avantajı var. Sevilla geçen sene dünyanın en iyi takımı seçildi" değerlendirmesinde bulundu.

HATALARLA KAYBETMEK İSTEMİYORUZ
Zico, Fenerbahçe'de hedeflerine ulaşıp ulaşamadığına yönelik bir soruyu da şöyle cevapladı:

"Asla yetinen biri değilim. Ben ve takımım her zaman en üstünü hedefliyoruz ama şu anda gelmiş olduğumuz nokta kötü değildir. Ama sakatlık problemlerimiz oldu, örneğin Roberto Carlos'tan yarınki maçta yararlanamayacağız. Saha içinde takıma büyük destek veren bir futbolcu. Yarın hatalarımızla değil, sadece rakip bizden çok üstün olursa kaybetmeyi kabul edebilirim."

DERBİ 11'İ ÇIKIYOR
Zico, herhangi bir son dakika sakatlığı olmaması halinde Galatasaray derbisinde sahaya sürdüğü ilk 11'i Sevilla karşısında sahaya koyacağını ifade etti.

KEZMAN, SEVİLLA'YA ŞANS VERMEDİ
Basın toplantısına Zico ile birlikte katılan futbolcu Mateja Kezman, Sevilla'nın küçük de olsa bir avantajı olduğunu ifade ederek, "İlk 5 dakika çok önemli ama biz de iyi bir takımız. Sürpriz yapabiliriz" dedi.

Sevilla'nın defansta zayıf olduğunu savunan Kezman, gol atma olasılıklarının yüksek olduğunu ifade etti.

SEVİLLA DA ÇOK İDDİALI

Sevilla'nın Teknik Direktörü Manolo Jimenez maç için çok iddialı konuştu. Jimenez, "Fenerbahçe ilk maçın skorundan dolayı favori ama kendimizi onlardan daha düşük görmüyoruz" dedi.

Jimenez, "Karşımızda bizim gibi turu geçmek isteyen bir takım olacağını bilerek, aklımızı kullanarak oynayacağız. Taraftarımızın coşkusu, ikinci bir silahımız olabilir. Arkamızda kalemizin ve maçı riske atamayacağımızın bilinciyle ileriye dönük, hep birlikte saldırmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

CARLOS TÜRKLER İÇİN PROBLEM
Fenerbahçe'nin "takım olarak çok güçlü" olduğunu belirten ancak futbolcu ismi söylemekten kaçınan Jimenez, Roberto Carlos'un yokluğu ile ilgili "Tecrübeli, lider karakterli, topa iyi vuran bir futbolcu. Yokluğu Türkler için bir problem olabilir ama Sevilla, karşısında hangi rakibi bulursa bulsun tüm maçları aynı yoğunlukta oynuyor" açıklamasını yaptı.