BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Sevgilisinin şuurunu açık tutmaya çalıştı

Trafik kazasından yara almadan kurtulan genç kadın, sevgilisinin şuurunu açık tutmaya çalıştı

Abone ol

28 yaşındaki Birsen Dağ, yaralı sevgilisini şuurunu açık tutmayı başarmak için konuşturmaya çalıştı.

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde bir otomobilin sıkıştırması sonucu kontrolden çıkıp, etrafı tel örgüyle çevrili evin bahçesine uçan otomobilden yara almadan kurtulan 28 yaşındaki Birsen Dağ, başından ağır yaralanan ve kanlar içinde kalan sevgilisi 30 yaşındaki Hakan Çapan'ın şuurunu açık tutmak için sağlık görevlileri gelene kadar konuşturmaya çalıştı.

Kaza, saat 20.30 sıralarında Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. Hakan Çapan yönetimindeki 34 TV 7010 plakalı otomobil, iddiaya göre plakası alınamayan bir otomobilin sıkıştırması sonucu kontrolden çıkarak yolun sağındaki etrafı tel örgüyle çevrili evin bahçesine uçtu. Kazada emniyet kemeri takılı olmadığı belirtilen Çapan, başından ağır yaralanırken, yanında bulunan 28 yaşındaki Birsen Dağ ise yara almadan kurtuldu. Yaralı sürücü Çapan, çevredekilerin yarıdımıyla araç içinde çıkartıldı. Bu sırada sevgilisini kanlar içinde gören ve gözyaşı döken Birsen Dağ, Çapan'ın şuurunu açık tutmak için sağlık görevlileri gelene kadar konuşturmaya çalıştı. Çapan, hastaneye götürülmek üzere ambulansa alınırken, Dağ da sevgilisini yalnız bırakmak istemeyip, ambulansa binmek istedi. Fakat Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün il sağlık müdürlüklerine gönderdiği 'ambulansa refekatçi alınmayacak' genelgesi doğrultusunda Dağ ambulansa alınmadı. Dağ, polisin 'Biz sizi götürürüz' demesi üzerin ikna oldu.

"BEN KEMERİMİ SON ANDA TAKTIM"

Bir otomobilin kendilerini sıkıştırması sonucu kazanın meydana geldiğini polise anlatan Dağ, ''O araba bize taktı. Sanki bizimle yarışa girdi. O araba yüzünden oldu. Bizi sıkıştırdı'. Ben kemerimi sonradan takmıştım. O yüzden bana bişey olmadı'' dedi. Birsen Dağ da sağlık kontrolünden geçirilmek üzere çağrılan başka bir ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.