BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,07
ALTIN 2.833,74
HABER /  GÜNCEL

Sevgilinin yanında korkunç tecavüz

'Binbir Gece' cinayetini işleyen iki kişiden şok bir itiraf daha geldi: '2 kıza erkek arkadaşlarının yanında tecavüz ettik!'

Abone ol

Bursa'da sevgilisinin patronunu öldüren, arkadaşının öldürdüğü kişiyi mezarlıkta izinsiz gömdüğü öne sürülen Önder Akpınar ve Erdal Kara'nın 2 genç kıza erkek arkadaşının yanında tecavüz ettikleri, birçok hırsızlık olayına karıştıklarını itiraf ettiği öne sürüldü.

Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Beldesi Avdancık Köyü yakınlarında geçen yılın Mart ayında tekstil firması sahibi 1 çocuk babası 34 yaşındaki Özkan Kapsan, sekreteri Mine Motorcu ile gittiği ormanlık arazide, öldürülürken,cesedi çıplak halde, 16 Z 8957 plakalı otomobili ise 4 kilometre uzaklıkta yakılmış olarak bulundu.

Jandarma tarafından ifadesi alınan Mine Motorcu, patronu ile ilişkiye girmek için ormanlık alana geldiklerini, bu sırada yanlarına gelen kar maskeli iki kişinin Özkan Kapsan'ı öldürüp, kredi kartını aldığını, kendisine ise tecavüz ettiğini söyledi.

Cinayet sonrası eşgale uyan ve katil zanlısı olarak yakalanan Yunus Kontaş ve İsmal Donan tutuklandı. Suçlamayı kabul etmeyen zanlılar 320 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa polisi, bir hırsızlık olayını araştırırken ifadelerine başvurmak için çağırdığı Önder Akpınar ve Erdal Kara'yı çapraz sorguya alınca cinayet aydınlatıldı. Mine Motorcu'nun da gözaltına alınması ardından sanıklar, cinayetin işlendiği bölgeden sorumlu olan Osmangazi İlçe Bölük Komutanlığı'na teslim edildi.

Önder Akpınar, 8 ay önce Mustafa Kemal Saygı adındaki arkadaşlarının birlikte hırsızlık yaptığı Nihat Sevinç'i boğarak öldürdüğünü, Saygı'nın cinayeti kendisine anlatması ardından Saygı'nın İsmetiye Mezarlığı'ndaki cesetini toprağa gömdüğünü itiraf eti. Olay yerinde yapılan aramada ise ceset bulundu.

Sorgulamaları devam eden zanlılar ifadelerinde geçen yıl Mayıs ayında İsmetiye Mezarlığı yakınında A.F. isimli kızla öpüşen Abdurrahman Top'un cebindeki para ve telefonları gaspederek, kıza tecavüz ettiklerini, bu olaydan 10 gün sonra 20 Mayıs tarihinde ise Demirtaş Yolu üzerinde N.D. ile öpüşen Osman Ferik'i dövüp, genç kıza tecavüz ettiklerini itiraf etti.

Sanıklar yakalanmadan önce toplam 8 hırsızlık olayına karıştıklarını da anlattı. Sorguları süren zanlılar, yarın ‘adam öldürmek’, ‘adam öldürmeye azmettirmek', ‘Gasp', ‘Tecavüz' suçlarından adliyeye çıkartılacak.