BIST 9.777
DOLAR 34,17
EURO 38,14
ALTIN 2.914,45
HABER /  SPOR

Servet Avrupanın en iyisi

Galatasaray ile prensip anlaşmasına varan Servet'e hocası Bülent Uygun'dan büyük övgü: Servet Avrupa'nın en iyisi..

Abone ol

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Servet Çetin konusunda Galatasaray ile prensip anlaşmasına vardıklarını belirterek, "Servet Avrupa'nın en iyi stoperi. Dolayısıyla Galatasaray'da çok başarılı olacaktır" dedi.

Hafta sonu sahasında Gaziantepspor'u konuk edecek Sivasspor, bu maçın hazırlıklarını maçın oynanacağı 4 Eylül Stadyumu'nda teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı idmanla sürdürdü.

Sakatlıkları süren kaleci Petkoviç ve Hakkı dışında tüm futbolcuların katıldığı idmanda Sivassporlu futbolcular koordinasyon ve uzun pas çalışması yaptı.

Bu arada denenmek üzere getirilen Togo milli takımı oyuncusu Mamom Scherif Foure de idmana katıldı. Orta saha mevkisinde top koşturan 25 yaşındaki Mamom Scherif Foure'nin en son Fransa'nın Metz takımında forma giydiği belirtildi.

Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, idmanda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oyuncuları Servet Çetin'in Galatasaray'a transferi ile ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:
"Servet konusunda biz Galatasaray kulübü ile prensip olarak bir anlaşma yaptık. Sezon sonunda Servet eğer Galatasaray kulübü ile anlaşırsa bundan sonraki sezonlarda 3 yıl boyunca Galatasaray'da oynayacaktır. Ama o profesyonel olduğu için herhangi bir şekilde imza atmıyor, sadece verdiği söz var. Sezon sonunda gidip imzasını atarak haziran ayında Galatasaraylı olacaktır."

"Servet'in Galatasaray'da başarılı olacağına inanıyor musunuz?" sorusuna Uygun, "Servet bana göre şu anda Avrupa'nın en iyi stoperi. Bunu kendi takımımın futbolcusu olduğu için söylemiyorum, bu bir gerçek. Bu kadar fiziği 1.95 civarında olup, hem böyle çabuk, hem süratli, hem mücadeleci, hem de karakter yönünden dört dörtlük bir futbolcuyu Avrupa'da bile bulamazsınız. Dolayısıyla ben sayın Fatih Terim hocamı ziyaret ettiğimde de o bile, (Ben bugün Avrupa'da bir takıma gitsem ilk alacağım isim Servet ile Gökhan'dır) dedi. Servet şu anda Türkiye'nin değil, Avrupa'nın bile en iyi stoperi. Dolayısıyla Galatasaray'da çok başarılı olacaktır" yanıtını verdi.

Takımlarında kaleci Petkoviç, Cem Can, Hayrettin, Mehmet, Balili gibi futbolculara da transfer teklifleri olduğunu belirten Uygun, fiyatta anlaşmaları durumunda bu futbolcuların transferine de sezon sonunda izin verebileceklerini söyledi.