BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22

Senin erkekliğin batsın!

Kız kardeşinin telefonuna bir aşk mesajı geldi diye onu hesaba çeken, sopa ile öldüresiye döven ve içi rahat etmemiş ki kızcağızı ceyerana vererek öldüren insan müsvedesinden bahsediyorum.

Ah ah, peygamberlerin gösterdiği yolu kaybetmek ne kadar zordur. Kimisi insanları ilah ediniyor, kimisi atalarının yolunda giderek kan davalarını güdüyor,  namus mefhumunu yanlış anlıyor, töre ile hayatı yaşanmaz hale getiriliyor.

Kandavası cezai müeyyidelerin yetersizliği yüzünden devam ederken, bir bay bayan arasında geçen aşk macerasında kız birinci derecede sorumlu tutularak cezalandırılırken, bir cinsi münasebet gerçekleşmişse bayanın öldürülmesi gerekliymiş gibi kabul edip, kızın ailesi kızı öldürünce namusunu temizlemiş oluyor. Erkek de gevezeliğine devam ediyor.

Vah ki ne vah!

Allah aşkına bu yanlışı islam toplumunda yaşamaya yaşatmaya kimin ne hakkı var?

Malumunuz bekar olan bir bay ve bayan dört kişinin gördüğü kadar açık ve alani bir ortamda zina suçu işlerlerse cezaları yüzer sopadır. Eğer evli iseler recim ile cezalandırılarak öldürülürler. Çünkü bu haller insanın vicdanını yaralıyor. Nefis ve şeytanın dürtüsüyle ahlaksızlık daha da gün yüzüne çıkıyor.

Dört kişinin göre bildiği kadar açıkta zina işleyenler için “ne hakla öldürüyorlar” diyenlerin yüzüne tükürmek lazım. Hayatın içinde bu kadar saygısız davranmaya kimin ne hakkı var.

Böyle bir cezalandırmaya karşı olanlar sedece Allah’ın emridir diye karşı çıkabilirler. Zaten bu cezayi uygulamak o kadar zor ki, nerdeyse milyondan bir ve uygulaması mümkün gözükmüyor.

İnsana ve insan hayatına o kadar değer veren Allah (cc) böyle bir durumda devlet mahkemeri eliyle ırz düşmanı kimselerin ölümüne ruhsat vermesi de çok manidardır. Zaten bu ceza yasalarda olmazsa başka aktörler bu cezayı ihkakı hak olarak uyguluyor, çünkü insan fıtratı buna göre formatlanmış.

Benim derdim kız erkek ayrımı yapanlara karşı, zina fiili sonucu kız bekaretini kaybetmiş, toplumsal değerlere karşı defolu hale gelmişken, yetmiyormuş gibi yersiz yere namus adına haketmediği kadar ağır bir cezayla ölümle cezalandılıyor, ama aynı suçu işleyen erkek edepsizliğine devam ediyor, hiçbir şey olmamış gibi hayatın tadını çıkarıyor.

Peki bu Batman serserisine ne demeli?

Basına yansıdığı kadarıyla söylüyorum, kız kardeşinin telefonuna bir aşk mesajı geldi diye onu hesaba çeken, sopa ile öldüresiye döven ve içi rahat etmemiş ki kızcağızı ceyerana vererek öldüren insan müsvedesinden bahsediyorum. Senin her tarafın insan olsa ne yazar, senin insanlığın batsın. Sen erkekliğin yüzkarasısın.

Kadın ve kızlarımızdan da bir istirhamım var, eşitlik diyerek, özgürlük diyerek kadını toplumun ortak malı yapaktan başka ona bir şey kazandırmayan, hayatı belden aşağı düşünen kimselere de kulak vermesinler.

Evlenebilseniz ne ala, ama yegane ocağınız baba ocağınızdır. Boşuna dememişler “ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar” öyleyse anne babamızı ezmeyelim, üzmeyelim?

Maalesef, adaleti, şeriati kendinden menkul olan vatandaş, tabi ona vatandaş denilebilirse, hani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bu kadar mı düştü demek insanın içinden geliyor ya, bu adi fiilleri yapıyor.

Biz müslüman bir toplumuz ama İslami değerleri neslimize anlatamadık, bu anormalliklerin İslam ile bağdaşmadığı nerdeyse bilen yok.

Bizim vatandaş olarak, devlet olarak çok çok iyi çalışmamız lazımdır diye düşünüyorum.

Yüce Mevlam kadınlarımızı, kimi edepsiz veya  ahmak erkelerin şerrinden korusun.

Amin demeniz dileğiyle.