Abdüllatif Şener'in gündeminde Anayasa değişikliği paketi vardı. TP lideri sivil anayasa çağrısı yaptı.
Abone olTürkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, askeri müdahale dönemi anayasasını doğru bulmadıklarını belirterek, en baştan sivil bir anayasa yazılması gerektiğini ifade etti.
TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, bir dizi ziyaret için Konya'ya geldi. Burada ilk olarak Selimiye Camii'nde Cuma Namazı kılan Şener, daha sonra bir cenaze namazına katıldı. Namazın ardından Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden Abdüllatif Şener, Mevlana sandukasının başında uzun süre dua etti. Ziyaretin ardından partisinin Konya il teşkilatına gelen Şener, burada basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Türkiye'nin sorunlarının, partilerin kavgaları nedeniyle çözümsüz kaldığını söyleyen Genel Başkan Şener, siyasi partilere, kavgayı, kini, nefreti, ayrışmayı ve ayrıştırmayı bir tarafa bırakması çağrısında bulundu. İktidara ve muhalefete kavgayı bırakmasını söyleyen Şener, kavganın ülkeye hiçbir faydası olmadığını belirterek, "Tehlikeli sularda gemi yol almaktadır, içeride kavga etmek felaket getirecektir. Kavga etmek yerine halkın sorunları üzerine yoğunlaşmalı ve çalışılmalıdır." dedi.
Türkiye Partisi'nin sivil bir hareket olduğunu aktaran Şener, sivil bir anayasa istediklerini ve bunu da kendilerinin yapacağına değindi.
Sivil bir anayasadan yana olduklarını vurgulayan Şener, "Askeri müdahale dönemi anayasasını ülkemizin sürekli taşımak zorunda kalmasını doğru bulmuyoruz. Onun için Türkiye'nin tam anlamıyla baştan sona yeniden yazılmış bir anayasaya ihtiyacı var. İktidar partisi de yeni bir sivil anayasa hazırlayacağını söyleyerek ortaya çıktı fakat aradan gecen süreyi israf etti." diye konuştu.
AK Parti'nin sivil anayasa konusunda halkın taleplerini ortada bıraktığını savunan Abdüllatif Şener, iktidar partisinin hangi konuyu gündeme getirdiyse onu ortada bıraktığını ileri sürdü. AK Parti'nin 2007 seçimlerinde sivil anayasaya ihtiyacı olduğunu ortaya attığını belirten Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:
"AK Parti, seçimlerin ardından 6 ay tartıştı. Sonra sivil anayasa taleplerini sahipsiz hale dönüştürdü. Geldiğimiz nokta ise Cumhurbaşkanı ve Başbakan artık temelli bir sivil anayasanın zamanının geçtiğini söylüyor. Bugün sadece kısmi değişikliğe gidileceği ifade ediliyor. İktidar Partisi bu konuda halkı yalnız bırakmıştır."