BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sen misin yolsuzluğu ihbar eden!

Üniversitede 10 trilyonluk yolsuzluğu ihbar eden hoca hem profesörlüğünden oldu, hem de üniversiteden atıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Yozgat Bozok Üniversitesi’nde ilginç şeyler oluyor. Üniversitede yaşanan yolsuzlukları ihbar eden öğretim üyesinin profesörlük unvanı elinden alındı. Bu da yetmedi üniversite ile ilişiği kesildi.


Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'nin yaptığı açıklamaya göre Doç, Dr. Zafer Acar Ankara Büyükşehir Belediye Hastanesinde uzman tabip olarak görev yaparken, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı profesör kadrosu ilanına başvuruda bulundu. 11 Mart 2009 tarihi itibariyle profesörlüğe yükseltilerek naklen ataması yapıldı.

Bu süreçte Tıp fakültesindeki görevine 30 Mart 2009 tarihi itibariyle başlayan Acar'ın profesörlük kadrosuna atanması için verdiği dosyanın tekrar incelenmesi için bir ihbar mektubu geldi. Bunun üzerine yeni bir jüri oluşturularak yeniden değerlendirme yapıldı. Yeni jüri Acar’ın profesörlüğe yükseltilme ve atama yeterliliğini taşımadığı sonuç ve kanaatine vardı. Acar’ın profesörlük unvanı geri alındı, üniversite ile ilişiği kesildi.

İHBAR ETTİĞİ YOLSUZLUKLA İLGİLİ 15 TUTUKLAMA

Profesörlük unvanı alınan Hasan Zafer Acar İNTERNETHABER’e üniversitedeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili savcılığa yaptığı başvurunun ardından bu sürecin yaşandığı iddiasında bulundu.

Acar’ın anlatımına göre yaşanan süreç şöyle gelişti:

”Üniversitede göreve başladıktan sonra bazı alımlarda sorunlar gördüm. Bunları yazılı ve sözlü olarak Rektör’e ilettim, Ancak bir müdahale olmayınca bu olaydan 5 ay önce Savcılığa şikayet dilekçesi verdim.

Benim şikayetim sonra üniversiteye yolsuzluk operasyonu düzenlendi. 1’i rektör yardımcısı, 5’i daire başkanı 15 kişi tutuklandı.

ÖĞRENCİLERİN YEMEK PARALARINI İÇ ETMİŞLER

Yaklaşık 10 trilyonluk yolsuzluk yapılmış. Düşünün öğrenciler için verilen günlük 2.5 liralık yemek desteği için firma ile anlaşmış fazladan fiş kesmişler. Bu şekilde günde 7 bin lira dolandırmışlar. Bu şikayet sonrası 8 soruşturma yedim. En son da bu unvanlık durumuyla ilgili ihbar mektubu ortaya çıktı ve kapının önüne koydular.

Atamam yasa ve yönetmeliklere uygundur. Ocak ayında ben bu şikayeti yaptım, Mart ayında hakkımda bu işlem başlatıldı ve şimdi de atılma kararı verildi. Her şey açık ortada. Hakkımı sonuna kadar arayacağım.