BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Sen git İsrail'de siyaset yap!

Başbakan Erdoğan'ın hedefinde AK Parti hükümetini İsrail televizyonuna şikayet etmekle suçladığı Kılıçdaroğlu vardı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu İsrail’in avukatı olmakla suçladı. Geçtiğimiz günlerde İsrail devlet televizyonuna röportaj veren Kılıçdaroğlu'nun hükümetin İsrail politikasını hatalı bulması Erdoğan’ı çok kızdırdı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun İsrail devlet televizyonuna verdiği demeçte "Her iki tarafta da hata vardı" sözlerine sert tepki gösterdi. Erdoğan, TV Net’te canlı yayına katılarak, soruları cevapladı.

GİT ORADA SİYASET YAP

“İsrail’in avukatıysan ne işin var burada. Git orada siyaset yap” sözleriyle eleştiren Erdoğan, referanduma saatler kala ana muhalefet liderine sert sözlerle yüklendi:

BU KAFAYLA GİTTİĞİNİZ SÜRECE

"İki taraf da hatalıdır ifadesini kullanmak doğru mu? Sen İsrail’in avukatı mısın? İsrail’in avukatıysan ne işin var burada. Git orada siyaset yap. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na soyunmuşsan bu ifadeyi kullanamazsın. Siz bu kafayla gittiğiniz sürece bu millet sizi iktidar yapmaz. Mavi Marmara’ya müsaade edilmemeliydi diyor. Hangi ülkede yaşıyosun ya. Bu ülke demokratik laik soysal hukuk devleti. İnsani yardım taşımak için çıkacak uluslararası STK’ların olduğu bir örgüte çıkış vermeyeceksin. Burası astığı astık kestiği kestik bir ülke değil. Orası da bir açık deniz değildir. Orası İsrail’in karasuları değil. Bunun dışında olan sulardır ve herkese açıktır. Her ülke istediği gibi kullanır."

KILIÇDAROĞLU'NUN KIYMETİ YOK

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarının Türkiye’nin İsrail karşısında elini zayıflatıp zayıflatmayacağı yönündeki bir soruya ise "Kılıçdaroğlu’nun bu ülkenin yönetiminde kıymeti yoktur" şeklinde yanıt verdi.

TÜRBANDA SAMİMİYET TESTİ

"Türbanı ben çözerim" diyen Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren Erdoğan, CHP liderinin samimi olup olmadığını imza başvurusu ile göstermesini istedi:

"Bugünden tezi yok, pazartesi günü hemen Meclise başvurularını yapsınlar ama sadece bir imza ile değil, 110 imzayla yapacaklar ki samimiyetlerini görelim. Çünkü Anayasa Mahkemesine müracaatta bu kadar imza gerekiyor. Aynı şeyi de burada yapsınlar. Biz onların arkasına vagon olalım."

ENERJİYİ NEREDEN BULUYOR?

İstanbul’da dün 10 ilçeyi gezdiğini ve 10 binlerce kişinin bayrama rağmen alanları, sokakları, balkonları doldurduğunu gördüğünü anlatan Erdoğan, meydanları dolduranları enerjisinin adresi olarak gösterdi:

"Bu heyecanı, bu aşkı, bu sevdayı görünce siz ondan bir enerji, bir elektrik alıyorsunuz. Dün Sultan Gazi’ye girerken gördüğüm tablo beni ağlattı. Orada sevgi, gözyaşları vardı, ağlayanlar, dua edenler... Bu millete hizmet etmeyeceksin de kime edeceksin."