BIST 9.963
DOLAR 34,11
EURO 38,11
ALTIN 2.862,41
HABER /  POLİTİKA

Şemdinli tanığı bugün yargılanıyor

Bugün Van 4. Ağır Ceza Mahkeme'sinde Seferi Yılmaz ile Metin Tekçe yargılanacak.

Abone ol

Kamuoyu gündemine bomba gibi düşen Şemdinli olayı tanığı Seferi Yılmaz "PKK terör örgütü değildir" demişti. Yılmaz ve aynı söylemi paylaşan Metin Teke bugün hakim karşısında.

Terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık suçlamasıyla Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Seferi Yılmaz ile 'PKK terör örgütü değildir' açıklaması üzerine hakkında dava açılan ve tutuksuz yargılanan Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe'nin yargılanmasına bugün Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

Şemdinli davasına konu olan patlamanın yaşandığı Umut Kitapevi sahibi Seferi Yılmaz, sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilerek görevli askerler tarafından binaya alındı.

Umut Kitapevi'nde meydana gelen patlamadan sonra incelemelerde bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi Şemdinli Olayları İnceleme Komisyonu'na verdiği ifade de 'PKK, terör örgütü değildir' dediği bildirilen Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe ise avukatlarıyla adliye binasına geldi. Yılmaz ve Tekçe'nin davaları ayrı ayrı Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.