BIST 9.577
DOLAR 34,02
EURO 37,86
ALTIN 2.821,46
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Selin yaraları sarılmaya başlandı

Bitlis'in Ahlat Belediyesi, dün yaşanan sel felaketinin oluşturduğu hasarları gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Abone ol

Bitlis'in Ahlat Belediyesi, dün yaşanan sel felaketinin oluşturduğu hasarları gidermek için çalışmalarını sürdürürken, evini su basan bir vatandaş ise çareyi duvarı matkapla delmekte buldu.

Dün Ahlat ilçesinde dolu yağışının ardından etkili olan sağanak yağış sele neden olurken, birçok iş yeri ve ev de zarar görmüştü. Can kaybının olmadığı; yolların, kanalizasyon ve içme suyu şebekelerinin önemli oranda zarar gördüğü Ahlat'ta, selin ardından belediye ekipleri çalışmalarına başladı.

Ahlat Belediye Başkan Vekili Nurettin Gökbulak, 5 dakikalık dolu yağışının ilçeye maliyetinin 2 milyon liradan fazla olduğunu belirterek, adeta kentin alt yapısının çöktüğünü ifade etti. Kentteki birçok yol, iş yeri ve evin büyük hasar gördüğünü anlatan Başkan Gökbulak, "Kurduğumuz ekip ile yoğun bir çalışma içindeyiz. Öncelikle şehir merkezi ile anayollar üzerinde hummalı bir çalışma başlattık. Çarşı içindeki çamur, iş makinelerimizin yardımıyla temizlendi. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. İleriki günlerde ise hasarla ilgili net rakam vermek daha isabetli olacaktır" dedi.
Gökbulak, sel felaketinde can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, maddi zarar tespiti ve temizleme çalışmalarının ise halen devam ettiğini sözlerine ekledi.

 Erkizan Mahallesi'nde evini su basan Salih Atılgan isimli vatandaş ise, içeri dolan suyun dışarı akıtılması için duvarı matkapla deldi. Uzun şişlerle suyun akışını sağladığını anlatan Atılgan, "Çaresiz kalınca matkapla evimin duvarını birkaç yerden deldim. Sonra uzun şiş yardımıyla suyun dışarı akıntısını sağladım. 5 dakikalık bir yağış sonrası bu kadar büyük bir zararla karşılaşmanın halen şaşkınlığını yaşıyoruz. Mağdur olduk, zararımız büyük, devletten yardım bekliyoruz" diye konuştu.