BIST 9.693
DOLAR 35,22
EURO 36,68
ALTIN 2.965,39
HABER /  SAĞLIK

Sekste canlı cenaze sendromuna dikkat!

Baharda ortaya çıkabilecek 'canlı cenaze' sendromuna yakalanmayın. Baharda halsizlik, yorgunluk, “cinsel güçsüzlük, cinsel isteksizlik” hali tüm gün sürüyor.

Abone ol

Mutsuzluk, iç sıkıntısı ve bir süre sonra da tam bir çökkünlük hissi yaşanıyor. Bu, önemsenmesi gereken bir rahatsızlık; çünkü eğer tedavi edilmezse ciddi sonuçlara yol açabiliyor.

CİSED baharla birlikte görülen cinsel isteksizlik, cinsel güçsüzlük, genel bitkinlik, yorgunluk, güçsüzlük, halsizlik ve uykusuzluk gibi şikâyetlerin çok basit tedbirlerle önlenebileceğini bildiren çok çarpıcı bir basın açıklaması yaptı.

İlkbaharla birlikte havadaki elektrik yükünün artığına dikkat çeken CİSED Psikoterapi Eğitimleri Koordinatörü Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cebrail Kısa; “Küçük kasabalarda ve doğayla iç içe olan yerlerde havadaki pozitif iyonların artması insana zindelik verirken, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerimizde negatif iyonların artması Bahar Yorgunluğu Sendromu’na neden olabiliyor. Bahar mevsiminin başladığı bu günlerde birçok kişide görülebilen Bahar Yorgunluğu Sendromu; cinsel isteksizlik, cinsel güçsüzlük, sertleşme sorunları, genel bir bitkinlik, güçsüzlük, yorgunluk, isteksizlik, uykusuzluk, huzursuzluk, gerginlik, duygusal iniş çıkışlar, iştahsızlık, eklem ağrıları gibi şikâyetlere yol açabiliyor. Türkiye'de önemli bir hasta grubu hekime başvurmaya çekinmekte veya ancak uzun yıllara dayanan bir sorun haline geldiğinde başvurmaktadır. Bu nedenle bahar yorgunluğunu çok hafife almayın, gerekirse bir uzmana başvurun” dedi.

Doç. Dr. Kısa, yardıma başvurulması gereken durumları ise şöyle sıraladı: “Kişinin daha önce yapabildiği işleri yaparken zorlanması, karar verme ve plan yapma açısından zorlanacak kadar zihinsel karışıklık içinde bulunması, ilişkileri olumsuz etkileyecek boyutlarda sinirlilik ve alınganlık, aşırı yorgunluk, uykuya eğilim, sabah kalkamama, sosyal faaliyetlerden kaçınma, cinsel istekte belirgin azalma, cinsel güçsüzlük, sertleşme sorunları, aşırı unutkanlık, konsantrasyon düşüklüğü, belirgin kilo değişiklikleri, vb.”