BIST 10.802
DOLAR 36,70
EURO 40,21
ALTIN 3.581,08
İstanbul
HABER /  GÜNCEL

Şeker hastalarına umut

Kanadalı ve Amerikalı araştırmacılar, I. tip şeker hastalığının neden kaynaklandığını buldular.

Abone ol

Kanadalı ve Amerikalı araştırmacılar, I. tip şeker hastalığının neden kaynaklandığını buldular ve farelerde bu hastalığı iyileştirmeyi başardılar.

Araştırmacılar, ''bu başarılı buluşun tedaviye yeni stratejiler getirerek, bağışıklık sisteminde hiçbir toksik etki yaratmadan hastalığın gerilemesini sağlayabileceğini'' belirttiler.

Araştırmacılar, ilk kez şeker hastalığı ve sinir sistemi arasında bağlantı olduğunu saptayarak bu başarıya imza atmış oldular. Uzmanların çoğu şimdiye dek araştırmalarında bağışıklık sisteminde yoğunlaşmıştı.

Şeker hastaları için mevcut tedaviler, kalp krizi, beyin kanaması, körlük, kangren ya da böbrek yetmezliği gibi bazı yan etkileri engelleyemiyor.

Kanada'daki Toronto Çocuk Hastanesi, Calgary Üniversitesi ve ABD'deki Jackson laboratuvarında çalışmalar yapan bilim adamlarının araştırması ''Cell'' dergisinde yayımlandı.

Close menu