BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Hatay'da bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen askerler son yolculuğuna uğurlandı

Abone ol

Hatay Dörtyol'da bölücü PKK terör tarafından şehit edilen Şehit Binbaşı Erhan Dikmen memleketi Kırıkkale'de düzenlenen askeri törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Şehit Binbaşı Erhan Dikmen'in cenazesi ilk olarak Kırıkkale, törenin yapılacağı Nokta Camii'ne getirildi. Törene, şehidin yakınları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş, sivil ve askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende duygusal anlar yaşandı. Törene katılan Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel gözyaşlarını tutamadı.

ekran-resmi-2012-05-18,-4.36.04-pm.png

Cenaze namazının ardından şehidin naaşı bir süre askerlerin omzunda taşınarak top arabasına konuldu. Törende, "Şehitler ölmez vatan bölünmez. Kahrolsun PKK" sloganları atıldı.

Törenin ardından Şehit Binbaşı Erhan Dikmen'in cenazesi Kırıkkale'nin Sanayi Mahallesinde bulunan baba ocağına götürüldü. Ailesi, yakınları ve sevenleri ile helalleştirilen şehit binbaşının cenazesi daha sonra, Delice ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi. Bu arada, cenazenin geçiş güzergahında bomba ihbarı yapıldı.

Yolu trafiğe kapatan emniyet güçleri hemen inceleme başlattı. Ekipler, yaptıkları incelemede bomba paniğine neden olan çantanın unutulmuş çocuk taşıma çantası olduğunu tespit etti.

OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜNÜ GÖREMEDİ

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik bölgesinde çıkan çatışmada 21 yaşında şehit olan Sinan Dündar'ın naaşı, 10.30 sarılarında askeri Uçakla Tokat Havaalanı'na getirildi. Burada yakınları ve askeri erkan tarafından karşılanan cenaze, dedesi Musa Dündar'ın Zincirli Süfla Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Cenazenin buraya getirilmesi esnasında gözyaşları sel olup aktı. Şehidin acılı eşi Dilek Dündar gözyaşları içinde tabuta sarılırken, 1 Haziran'da 1 yaş günü olan minik Ömer Dündar ise babasının tabutu yanına getirildi. Burada helallik alındı ve cenaze, namaz için Musalla denen yere getirildi. Cuma namazına müteakip cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından kıldırılan cenazeye binlerce Zileli katıldı.

Namazın ardından Zileliler tarafından omuzlara alınan şehidin tabutu, tekbir ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde kaymakamlık önüne götürüldü. Burada askeri tören yapıldı. Törende Sinan Dündar'ın biyografisi okundu ve konuşma yapıldı. Daha sonra cenaze aracına konulan naaş, toprağa verilmek üzere Erenler Asri Mezarlığı'na götürüldü.Dede ile aynı ismi taşıyan şehit babası Musa Dündar, "Vatan sağ olsun" dedi.

Cenazeye Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan ve Dilek Yüksel, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Alb. Nuh Köroğlu, Zile Belediye Başkanı Lütfü Vidinel, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ve binlerce vatandaş katıldı.

OĞLUM HERKES SENİN İÇİN AYAKTA

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA

[PAGE]OĞLUM HERKES SENİN İÇİN AYAKTA

Türkiye dün Hatay ve Hakkari'de art arda şehit olan askerlerine ağladı. Amanoslar'da pusuya düşürülen şehit askerler için Hatay'da düzenlenen törende gözyaşı sel oldu. Şehit Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın dört aylık hamile eşi Neslihan Tarım zorlukla ayakta durdu ve eşini gözyaşlarıyla uğurladı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 3 asker için Hatay Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Antakya Devlet Hastanesi morgundan ambulanslarla alınan şehit cenazeleri, İl Jandarma Komutanlığı'ndaki tören alanına getirildi.

Törene katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, şehit yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehit askerler Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın öz geçmişleri okundu.

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Doğan Karaca'nın konuşmasının ardından İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu dua etti.

Tören boyunca şehit yakınları gözyaşı döktü. Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın annesi Nevin Tarım, "Oğlum Ahmet'im bak herkes senin için ayakta" diye ağladı.

Törenin ardından ambulansla Hatay Havaalanı'na götürülen şehit cenazeleri buradan askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

Şehit yakınları da, askeri görevlilerin refakatinde İl Jandarma Komutanlığı'ndan ayrıldı.

Törene, şehit yakınlarının yanı sıra Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kurum müdürleri ve askerler katıldı.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyon faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarının ormanlık bölgede ateş açması sonucunda İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Komando Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım şehit olmuştu.