BIST 9.045
DOLAR 34,25
EURO 37,64
ALTIN 2.888,32
HABER /  POLİTİKA

Şehit yakını Mecliste eylem yaptı

İnternethaber'in daha önce olacağını söylediği eylem oldu. Meclis'te şehit yakını bayrak açtı.

Abone ol

İNTERNETHABER

İnternethaber'in daha önce olacağını söylediği eylem gerçekleşti. Meclis'te şehit yakını bayrak açtı.

Ömer Çelik'in konuşması sırasında Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba oturduğu Meclis locasında bayrak açtı...

Polisler tarafından hemen müdahale edilen Pakize Akbaba elindeki bayrağı vermemek üzere direndi "Yaşlı bir kadınım ben, aşağıya inmeyeceğim. PKK'lıları konuşturyorsunuz, bizi konuşturmuyorsunuz" dedi.

İnternethaber saatler önce Pakize Akbaba'nın bir eylem yapacağını bildirmişti. Canan Arıtman'ın desteklediğini itiraf ettiği eylemi İnternethaber.com saatler öncesinden duyurmuş ve yetkilileri Canan Arıtman'ın provokasyonuna karşı duyarlı olmaya davet etmişti..

Haberimiz üzerine Meclis görevlileri özel bir bölüme götürdükleri Akbaba'nın üstünü didik didik aramış ve üstündeki bayrağa el koymuşlardı. Ama Akbaba ikinci bir bayrağı locada açtı.

Akbaba, Meclis'e CHP vekili Canan Arıtman'la birlikte gelmişti. Arıtman bu eylemin kendi odasında planlandığını itiraf etmişti.  

Dışarı çıkmak istemeyen Akkaya'yı zorla çıkarmak da doğru olmayacağı için ikna edilmeye çalışıldı. Ancak Akkaya yaklaşık 40 dakika sonra sakinleşti. Bu kez çıkarılmak istendiğinde ise basın mensuplarının yoğun ilgisi sorun oldu. Bu arada Canan Arıtman şehit annesinin yanına gelerek koluna girip aşağı indirdi.