BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,85
ALTIN 2.797,95
HABER /  GÜNCEL

Şehit polislerimizi toprağa verdik!

Bitlis'de bombalı saldırıda şehit olan 5 polis memuru son yolculuklarına uğurlandı...

Abone ol

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan beş polis memurundan biri olan Bülent Emen, memleketi Balıkesir'in İvrindi İlçesi, Korucu Beldesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehit polis Bülent Emen'in (38), Türk bayrağına sarılı cenazesi, bugün saat 11.00 sıralarında Balıkesir Devlet Hastanesi Morgu'ndan yakınları tarafından alındı. Şehidin naaşı ilk olarak Korucu Beldesi, Sait Sadi Bey Caddesi'ndeki evine getirildi. Evin önünde duaların okunmasın ardından meslektaşlarının omuzlarında taşınan tabut, Çarşı Meydanı'ndaki Şeyh Bedrettin Camisi'ne götürüldü.

GÜL VE ERDOĞAN ÇELENK GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise cenazeye çelenk gönderdikleri dikkati çekti.Şehidin eşi Fatma Emen (36), çocukları Bahadır Orhan Emen (10) ve Eylül Emen (4) tabuta sarılıp ağladı. Bizi bırakıp, nereye gittin diyerek, feryat eden Fatma Emen'in, oğlu Bahadır Orhan'a Sen artık şehit oğlusun. Büyüyünce babanın yerini alacaksın demesi, yürekleri dağladı. Terör örgütü PKK'ya lanet okuyan genç kadın, Korkaklar. Cesaretiniz yok, ancak pusu kurarak saldırıyorsunuz diyerek, tepkisini dile getirdi. Meydandaki törende, bazı polislerin duygulanıp, gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Cenazeye katılanlar, 50 gün önce de eşi Orhan Emen'i kaybeden, şehidin annesi Nimet Emen'e başsağlığı dileğinde bulundu.

DEV TÜRK BAYRAKLARI AÇILDI

Kılınan namazın ardından şehit polisin cenazesi, omuzlarda 500 metre ilerdeki belde mezarlığına taşınıp, gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze mezarlığa götürülürken dev Türk bayrakları açan kalabalık, Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Vatan sana canım feda, Kahrolsun PKK sloganları attı.

'BABANIN BAYRAĞINI SEN DEVRALACAKSIN YAVRUM'

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

ADANA'DA HÜZÜN VAR

Şehit polis memuru 41 yaşındaki Şaban Kılıçaslan, memleketi Adana'da gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Üç çocuk babası şehidin fotoğrafını öpen eşi İnci Kılıçaslan, "Babanın bayrağını sen devralacaksın yavrum" diyerek oğlu Furkan'a verdi.

Güroymak İlçesi yakınlarında 18 ekim günü PKK'lı teröristlerin karayolundan geçen polis aracına düzenlediği bombalı saldırıda 4 meslektaşıyla şehit düşen polis memuru Şaban Kılıçaslan'ın cenazesi, Seyhan Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alınıp, merkez Çukurova ilçesi Şambayad Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Küçük yaşlarda annesi ve babasını kaybettiği için Şaban Kılıçaslan'ı büyüten anneannesi 86 yaşındaki Rabia Sav gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eşi İnci Kılıçaslan, çocukları 5 yaşındaki Efe, 9 yaşındaki Almira ve 18 yaşındaki Furkan'ın ağıtları yürek dağladı.

Şehit Kılıçaslan'ın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, daha sonra Buruk Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ne götürüldü. Şehidin eşi İnci Kılıçaslan, çocukları Fırkan ve Almira, cenaze aracıyla mezarlığa ulaştığında gözyaşları sel oldu. Şehidin tabutu, meslektaşlarının omuzlarında musalla taşına konuldu.

Cenaze namazında şehidin oğlu Furkan Kılıçaslan, kent protokolü ile birlikte en ön safta yer alırken, sessizce ağladı. Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehit polis memuru Şaban Kılıçaslan'ın cenazesi, araca taşınırken kızı Almira da tören mangasının arasında babasının tabutunun yanında yürüdü.

'EZAN SUSMAYACAK, BAYRAK İNMEYECEK'

Cenaze namazının ardından Kılıçaslan'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu şehitliğe doğru götürülürken, yakınlarının kolları arasında yürümeye çalışan şehidin eşi İnci Kılıçaslan'ın ağzından, "O, ezan susmasın, bayrak inmesin diye oraya gitti. Ezanlar susmayacak, bayrak inmeyecek" diye haykırdı.

Dualar, gözyaşları ve 21 pare saygı atışıyla kabre konan Kılıçaslan'ın mezarına ilk toprağı da oğlu Furkan attı. Babası toprağa verilirken, teyzesinin yanında duran en küçük oğlu 4 yaşındaki Efe, kopardığı gül yaprağını toprağa dikmeye çalıştı. Kızı Almira ise annesinin eline sıkı sıkı sarılıp, büyük acıyı birlikte yaşadı.

BAYRAĞI OĞLUNA VERDİ

Tören sonunda Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, şehidin tabutunu örten Türk Bayrağını ve fotoğrafını eşi İnci Kılıçaslan'a teslim etti. Fotoğrafı öperek teslim alan İnci Kılıçaslan, yanında duran oğluna verdi. İnci Kılıçaslan, "Oğlum, Furkan'ım! Babanın bayrağını sen devralacaksın yavrum" dedi. Şehit eşi İnci Kılıçaslan'ın vasiyet gibi sözleri cenazeye katılanları gözyaşlarına boğdu.

İZMİT'TE TERÖRE LANET YAĞDI

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

TERÖRE LANET YAĞDI

22 yaşındaki polis memuru şehit Volkan Sabaz ise gözyaşlarıyla İzmit Bağçeşme'deki Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze merasimine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün, Fikri Işık, İlyas Şeker, Mehmet Hilal Kaplan ve Haydar Akar, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğankılıç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uğur Dilbaz, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Asri Mezarlığı Morgu'ndan alınan şehit Sabaz'ın cenazesi, ambulansla Aslanbey Atakent Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada şehidin eşi Berna Sabaz, babası Mehmet Sabaz, annesi Makbule Sabaz ile kardeşleri Hakan, Eylem ve Çiğdem Sabaz tabuta sarılarak ağladı. Acılı aileyi, yakınları ve şehit polis memurunun meslektaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada bazı vatandaşların gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü.

TERÖRE LANET

Sarımeşe Camisi İmamı Yakup Şimşek'in Kur'an-ı Kerim okuması ve duaların edilmesinin ardından şehidin cenazesi meslektaşları tarafından yeniden ambulansa konuldu. Aslanbey Atakent Merkez Camisi'ne şehidin naaşı getirildiği sırada çevrede toplanan vatandaşlar teröre lanet okudu.

OĞLUNUN SEVDİĞİ KIZLA TANIŞMAYA GİTTİ, CENAZESİNE KATILDI

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

OĞLUNUN SEVDİĞİ KIZLA TANIŞMAYA GİTTİ, CENAZESİNE KATILDI

Şehit Polis Yalçın Demir'in canezesi, gözyaşları arasında Ağrı'da toprağa verildi. Oğlunun sevdiği kızla tanışmak için gittiği Güroymak'tan Yalçın Demir'in canezesi ile dönen annesi Nuran Demir, törende sinir krizleri geçirdi.

Bir hafta önce gittiği Güroymak'tan Polis oğlu Yalçın'ın cenazesi alarak dönen Nuran Demir'in feryatları yeri göğü inletti. Nuran Demir yakınlarına, "Oğlum Yalçın'ın sevdiği kızla tanışmaya gittim. Bu olayı yaşadık. Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin" dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Polis Memuru Yalçın Demir, köy mezarlığında toprağa verildi.

YÜREKLERİ DAĞLAYAN AĞIT

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

YÜREKLERİ DAĞLADI

Şehit polis  Kamuran Ercan'ın cenazesi Bitlis'te düzenlenen törenin ardından memleketi Van'a getirildi. Şehit Ercan için Hz. Ömer Camiinde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, silah arkadaşları ve yakınları katıldı.

Şehit polis Ercan'ın kardeşi Zülküf Ercan, abisinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Ercan'ın "Abi sen kalk ben yatayım. Bizi bırakıp nereye gidiyorsun" diye ağlaması yürek burktu. Kürtçe ve Türkçe ağıt yakan yakınları, Ercan'ın fotoğrafını eline alarak İbret olsun büyüklerimiz görsün. Yeter artık bizim içimiz yanıyor. Yeter artık diye gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Ercan'ın naaşı silah arkadaşlarını omuzlarında bando eşliğinde bir süre omuzlarda taşındı. Daha sonra cenaze aracına bindirilen şehidin cenazesi Şabaniye Mezarlığı'nda defnedildi.