BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Şehit komandonun son sözleri

Şırnak'ta şehit düşen Zekeriya Kılınç'ın ailesi ile yaptığı son telefon konuşması yürek yaktı...

Abone ol

Küpeli Dağı'ndan gelen şehit haberi, İzmir'in Karabağlar semtinde yaşayan Kılınç ailesinin yüreğini yaktı. Komando Çavuş Zekeriya Kılınç'ın acı haberini alan ailesi yıkıldı.

Aile oğullarının şehit düştüğü haberini dün gece muhtarla birlikte evlerine gelen askeri yetkililerden öğrendi. Baba Hacı Ahmet Kılıç, 6 oğlu bulunduğunu, 4'ünün askerliğini yaptığını, şehit olan Zekeriya Kılıç'ın da 9 ay önce askere gittiğini anlattı.

SON GÖRÜŞME

Oğlunun tezkeresine 6 ay olduğunu ifade eden baba Kılıç, "Birkaç gün önce telefonda görüştüğümüzde (Baba 2 ay sonra Bolu'ya geleceğim) demişti ama nasip olmadı. Operasyona gitmeden önce bizi arayıp dua etmemizi istedi" diye konuştu.

Operasyona çıkmadan önce arkadaşlarını da arayan Komando Çavuş Kılınç, şehit olacağı içine doğmuş gibi onlardan helallik istedi. Şehitin son görüşmesini yaptığı çocukluk arkadaşı Faruk Tekin, "Vatan uğruna canını feda etti. Onun için en büyük mertebe, en büyük şereftir. Bizim için de öyledir. Biz de bugün vatan için canımızı feda ederiz" dedi.

Kılıç'ın cenazesi, yarın Karşıyaka Beşikcioğlu Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kadifekale Hava Şehitliğinde toprağa verilecek.