BIST 10.343
DOLAR 32,68
EURO 35,10
ALTIN 2.445,12
HABER /  POLİTİKA

Şehit evinde DTPye tepki

Şırnak'ta şehit olan Emrah Eryılmaz'ın evinde DTP'ye sert tepki..

Abone ol

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin hain pususunda şehit olan 13 askerden Piyade Komando Onbaşı Emrah Eryılmaz'ın Niğde'nin Kiledere Beldesi'ndeki baba evi, Ramazan Bayramı nedeniyle ziyaretçi akınına uğradı.

DP'li Kiledere Belediye Başkanı İsmet Yılmaz, DTP'li milletvekilleri ve belediye başkanlarına tepki gösterirken, AK Parti Milletvekili İsmail Göksel de terörün başının Beyaz Saray'da da olsa ezileceğini söyledi.

AK Parti Niğde Milletvekili İsmail Göksel, AK Parti İl Başkanı Faruk Akdoğan ve partililer, şehit Emrah Eryılmaz'ın babası Ethem Eryılmaz'ı evinde ziyaret etti. Taziye dileklerini ileten Milletvekili İsmail Göksel, şehidin ilköğretim öğrencisi kardeşi 14 yaşındaki Ali Eryılmaz'ın ömür boyunca bütün eğitim masraflarını üstlendiğini açıkladı. Türk Milleti'ni kimsenin bölemeyeceğini belirten Göksel, “Terörün başı ister Şam'da, ister Irak'ta, Moskova'da isterse Beyaz Saray'da olsun ezilecek. Türk milleti terörün destekçilerini nerede olursa olsun bulacak ve ininde imha edecektir'' dedi.

‘ERMENİ TOHUMLARI BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLMİŞ’
Kiledere Belde Belediye Başkanı DP'li İsmet Yılmaz ise terörün başlarının, mecliste olduğunu ve Türk milleti olarak bunu kabul etmek zorunda olduğumuzu söyledi. Yılmaz, “Kendini bilmez Ermeni tohumları belediye başkanı seçilmiş, kalkıyor benim ülkemde, benim evimde, konuşuyor. Bunlara el uzatılamamasının nedeni nedir acaba'' diye konuştu.

Yılmaz'ın bu sözü üzerine AK Parti'li Göksel, “El uzatamama gibi bir engel yok. Demokrasinin kuralları işliyor. Demokrasi içinde teröre destek veren kişi, ister Ankara'da olsun, ister mecliste olsun terörist demektir. Hukuk çerçevesinde bulunur, çözülür ve geldikleri gibi giderler'' yanıtını verdi.

O BELEDİYE BAŞKANLARI HALA GÖREVDE
Adana'nın Yakapınar Belediye Başkanı ve bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni DTP'li Osman Keser'in teröristlerin cenazesinde yaptığı konuşmaları hatırlatan Başkan Yılmaz da konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu konuşan belediye başkanlarının dili ne zaman kesilecek, ne zaman susturulacak? Bunlar hangi cesaretle konuşuyor, neden hala görevdeler? Neden bizim vergilerimizle aylık alıp, birilerine erzak taşıyorlar? 15 yıldır belediye başkanlığı görevini yürütüyorum. En küçük hatamızda soruşturma geçiriyoruz. Hasta vatandaşlarımızı hastaneye götürdüğüm için 14 kez yargılandım. Ama bir belediye başkanı bayrak, vatan ve toprak hainine erzak taşıyor. Leşini taşıyor. O belediye başkanı hala görevde. Bizim ekmeğimizle besleniyor. Halen ekmek veriyoruz.''

Göksel de hukuk düzeni içerisinde her türlü soruşturma yapılarak cezalarının verildiğini, gerekirse maaşının da kesileceğini hatırlattı. Göksel, şehit Eryılmaz'ın cenaze töreninde, ‘Bu Ermeni pi.... lerinin, dersini millet olarak vermeyi bizlere nasip et yarabbi’ diye dua ettiren Niğde Müftüsü Yüksel Kaymak'ın hislerine tercüman olduğunu savundu.

DENİZ BAYKAL'IN TAZİYE MEKTUBUNU GETİRDİLER
Bu konuşmaların ardından AK Parti'liler şehit ailesine taziye dileklerinde bulunup, beldeden ayrılırken CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Niğde İl Başkanı Durali Özçelik ile partililer, şehit Eryılmaz'ın baba evine gelerek Genel Başkanları Deniz Baykal'ın gönderdiği taziye mektubunu baba Ethem Yılmaz'a verip, başsağlığı dileğinde bulundu.

Kaynak : MİLLİYET