BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Şehit cenazesinde acı çığlıklar

Şırnak'ta PKK'nın hain saldırısıyla şehit olan Piyade Uzman Çavuş Atıf Günkan toprağa verildi. Ailesi sinir krizi geçirdi.

Abone ol

Şırnak'ta terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Atıf Günkan, Niğde'nin Bor ilçesinde törenle toprağa verildi.
    
Bor Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Şehit Uzman Çavuş Atıf Günkan'ın yakınları, Vali Vekili Salim Demir, AK Parti Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin, CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Harun Ocaklı, Niğde Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Gültekin Becermiş, Bor Garnizon Komutanı Levazım Albay Tayyar Önder, Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren, Cumhuriyet Başsavcısı Alaattin Soylu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Bor Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Bor Belediye Başkanı Yavuz Can ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
Burada düzenlenen törende, şehidin annesi Ayşe Günkan ve babası Hikmet Günkan ayakta durmakta zorlanırken, eşi Selinay Günkan sinir krizleri geçirdi. Şehidin 7 yaşındaki kızı Kübra ve 3 yaşındaki oğlu Batuhan'ı da yakınları teskin etmeye çalıştı.
    
Bor Garnizon Komutanı Levazım Yarbay Tayyar Önder, törende yaptığı konuşmada ''Aziz şehidimiz, ruhun şad olsun. Bu kutsal vatan topraklarında rahat uyu. Çünkü vatanın bölünmez bütünlüğü uğrundaki şahadetinle asil milletimizin ufkunda bir güneş gibi parladın'' dedi.
    
Levazım Yarbay Tayyar Önder, şehit Atıf Günkan'ın, aziz vatanı bölmek isteyen yasa dışı güçlerin etkisiz hale getirilmesi için verilen kararlı mücadele kapsamında üzerine düşen görevi büyük gayretler göstererek, kahramanca yerine getirip şehit olduğunu belirterek, ''Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak ve intikamı alınacaktır. İçimizdeki ve dışımızdaki hainlere bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki Atatürk'ün şehit kanları ile çizdiği kutsal vatanı bölmeye kimsenin gücü asla yetmeyecektir'' diye konuştu.
    
Hükümet Konağı önünde düzenlenen askeri törenden sonra Şehit Uzman Çavuş Atıf Günkan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Paşa Camisi'ne getirildi.
    
Burada kılanan cenaze namazından sonra Şehit Uzman Çavuş, Atıf Günkan, Bor Şehitliği'nde toprağa verildi.
    
Törene katılanlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayrağı ile sık sık terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak tepkilerini dile getirdiler.
    
Evli ve 2 çocuk babası olan Günkan'ı astsubay olan kuzeni Burhan Günkan da 1995 yılı haziran ayında, Bingöl'de çıkan çatışmada şehit olmuştu.