BIST 9.976
DOLAR 34,01
EURO 38,04
ALTIN 2.829,41
HABER /  GÜNCEL

Şehit cenazelerinde teröre lanet

Güneydoğu'da birbiri ardına şehit düşen askerlerin cenezeleri toprağa verilirken ateş düştüğü yeri yaktı..

Abone ol

Şırnak'ta teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Muhterem Yağbasan'ın annesi, ''Vatan sağ olsun. Ben de bir kınalı kuzu şehit verdim'' dedi.

Saimbeyli'de yaşayan ailesi, Muhterem Yağbasan'ın şehit olduğunu öğrenince yakınları tarafından güçlükle yatıştırılabildi. Şehit annesi Fatma, oğlunun şehit olduğu haberini öğrenince sinir krizleri geçirdi. Taziye ziyaretinde bulunanlarca sakinleştirilmeye çalışılan acılı anne, ''Vatan sağ olsun. Ben de bir kınalı kuzu şehit verdim'' dedi.

Muhterem Yağbasan'ın babasının iki evlilik yaptığı ve 12 kardeşin en küçüğü olduğu, Şırnak'ta 5 yıldır görev yaptığı, evli ve 1.5 yaşında bir kız çocuğu olduğu öğrenildi. Yağbasan'ın cenazesinin yarın Saimbeyli ilçesinde düzenlenecek cenaze töreni ile şehitliğe defnedileceği bildirildi.

Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar sırasında, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşılmış, ateş açılması sonucu Jandarma Uzman Çavuş Muhterem Yağbasan ve Piyade Komando Er Şeref Bulut ile geçici köy korucusu Metin Kaya şehit olmuştu.