BIST 10.682
DOLAR 32,56
EURO 35,20
ALTIN 2.465,29
HABER /  GÜNCEL

Şehit astsubayın adı böyle yaşatılacak

Mardin'de 1992'de şehit düşen astsubay Rıza Atan'ın adı, Amasya'nın Merzifon ilçesinin Diphacı köyünde yaptırılan parka verildi.

Abone ol

Merzifon Belediyesince yaptırılan parkın açılışına Şehit Atan'ın yakınları ile Kaymakam Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Merkez Komutanı Albay Aydın Şit, İlçe Müftüsü Ahmet Süzen, belediye meclisi üyeleri, belediye personeli ile köy halkı katıldı.

Belediye Başkanı Aydınlı, açılışta yaptığı konuşmada, şehit annesi Şerife Atan'ın oğlunun adını yaşatmak adına kendilerinden köye bir park yapılmasını istediğini belirtti.

Şerife Atan'ın isteğini emir kabul ederek köyde park yaptıklarını söyleyen Aydınlı, şunları kaydetti:

''18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde şehit annesi Şerife teyzemiz 'Köye bir park yapar, şehidimin adını verirseniz mutlu olurum' dedi. Şerife teyzemizin arzusunu emir kabul ettik ve park yapımına başladık. Parkın tamamlanmasının ardından açılışını yapmayı planlarken Şerife teyzemizin torunu da şehit oldu. Park açılışını o nedenle öteledik. Lakin buradan bu vesileyle şunları ifade etmek istiyorum ki İlker'ler, Rıza'lar bitmez. Vatanımızda huzur içinde yaşamamızı istemeyenler için milletimizin her ferdi Rıza olur, İlker olur. Elbette hüzünlüyüz. Bir evden iki evlat, kolay değil. Unutmamak da lazım ki bu gurur da kimseye nasip olmaz.''

HEM OĞLUNU HEM TORUNUNU ŞEHİT VERDİ

Parkın açılışında, torunu astsubay İlker Atan da ağustos ayında Siirt'in Eruh ilçesindeki Bilgili karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Şerife Atan gözyaşlarını tutamadı.

Hem oğlunu hem de torununu şehit veren Atan, parkın kurdelesini protokol üyeleri ve İlker Atan'ın babası Dursun Atan'la birlikte kesti.

Parkın açılışından önce şehitlerin köy kabristanındaki mezarları başında İlçe Müftüsü Ahmet Süzen dua okudu.

Köy Muhtarı Bayram Şenel ise köylerinin şehitler köyü olduğunu belirterek, köy halkı adına yapılan park nedeniyle belediye başkanına teşekkür etti.